Juan Carlos sempre va culpar Letizia de tots els mals. Va anar ella que va obligar Felipe a abdicar al seu pare, i uns anys més tard a exiliar-lo. En el dia d'avui continua a Abu Dhabi, però les seves visites a Espanya són cada vegada més recurrents. El rei intenta normalitzar la tornada del seu pare que podria ser imminent, encara que no de forma permanent, ja que el règim fiscal dels Emirats Àrabs beneficia les grans fortunes, i això és una cosa que no pensa deixar escapar.

El marit de la reina Sofia té clar que no vol morir a milers de quilòmetres d'Espanya. Felipe sap que seria un deshonor per a ell i per a la corona, per això ja hauria apropat postures per portar-lo de nou. Tanmateix, Letizia sempre ha estat el gran obstacle entre ells, però la campanya de desprestigi que ha sorgit en els últims mesos hauria fet efecte. Es desconeix per qui estaria orquestrada, però ha revelat un secret dels reis que ha fet molt mal a la imatge de la reina. Per primera vegada en la seva carrera com muntar s'ha trobat en una situació sense timó. S'escapa del seu control.

Felip Joan Carles funeral Cisntantí GTRES
Felip Joan Carles funeral Cisntantí GTRES

Es creu que Juan Carlos no és darrere d'aquesta campanya de desprestigi però tampoc no s'ha de negar que està encantat amb aquesta situació. Era el que necessitava per aconseguir apartar Letizia. En les últimes aparicions, especialment en la missa homenatge a Constantino de Grècia a Windsor, la mare de Leonor i Sofia ha estat completament sola i desubicada.

Juan Carlos guanya Letizia i la deixa fora de joc

Es va asseure al costat de Juan Carlos, i és que des que van saltar les declaracions de Jaime del Burgo, intenta buscar el suport dels Borbó, aquesta família que un dia va fer fora de casa i de la institució. Felipe ha recuperat el poder i ara és el qui decideix, Letizia no està en condicions de negociar absolutament res, ni de posar una sola condició.

Rei emèrit Joan Carles I i rei Felip VI / Europa Press
Rei emèrit Joan Carles I i rei Felip VI / Europa Press

Juan Carlos i Felipe s'han deixat veure junts per primera vegada en quatre anys públicament. El monarca sortia de la capella del braç del seu pare, que es troba delicat de salut i amb una mobilitat reduïda. Van mantenir una breu conversa i es van fondre en una afectuosa abraçada. Van estar tranquils per deixar que tots els mitjans de comunicació van fer la pertinaç fotografia. Volien que es parlés de la bona relació que existeix en el dia d'avui entre ells per desarticular Letizia.

Juan Carlos ha aconseguit el seu propòsit i ha deixat Letizia fora de combat, la humiliació pública més gran que es recorda en els últims anys.