Sempre s'ha parlat de la relació convulsa de la reina Letícia amb la seva germana Telma Ortiz. Ambdues han compartit èpoques de bona relació, però les han compaginat amb etapes sense parlar-se. Ara es coneixen més detalls sobre els conflictes que van marcar aquesta relació.

Telma Ortiz, la germana de la reina, va aparèixer en els titulars en atendre la premsa fa uns dies, encara que les seves respostes van ser breus i evasives. Durant anys, les anades i vingudes entre Telma i Letícia han estat motiu d'especulació, però ara es revela que darrere d'aquestes tensions hi havia la figura de Jaime del Burgo. L'advocat ha trencat el seu silenci, afirmant que va mantenir una relació sentimental amb Letícia durant diversos anys, la qual cosa va afectar profundament la dinàmica entre les germanes.

Telma Ortiz i la reina Letícia sempre van tenir una relació convulsa

Segons relata David Rocasolano, cosí de la reina, Telma estava encantada amb la relació de Letícia amb Felip per la part que li tocava. "Telma va ser l'única que es va sentir satisfeta amb el seu nou paper de germana principesca perquè li encanta la faràndula, la frivolitat i el món 'pijo'". Però les coses van canviar quan Telma va començar la seva relació amb Jaime del Burgo. Aquest fet va provocar una gran ruptura entre les germanes, ja que Letícia no aprovava l'exposició mediàtica de Telma i la seva aparició freqüent en revistes del cor. "Agafava el telèfon contínuament per lesbroncar-la" assenyala la periodista. Letícia preferia que la seva germana tingués un paper discret i desenfocat, en segon pla.

Telma Letizia Ortiz, Llibre Adeu princesa
Telma Letizia Ortiz, Llibre Adeu princesa

La situació es va tornar encara més complicada quan Telma va anunciar el seu compromís amb Jaime del Burgo el 2012, sorprenent tots. Encara que Letícia no va assistir al casament, sí que va ser present a la festa posterior a Itàlia. Tanmateix, el matrimoni entre Telma i Jaime va ser objecte d'especulació, ja que vivien separats i semblaven no tenir una relació convencional. De fet, Del Burgo ni tan sols dormia a casa de Telma quan viatjava a Barcelona. Es quedava a l'Hotel Arts. "Ell vivia entre Suïssa i els Estats Units i ella va continuar residint a Barcelona, però quan Del Burgo la visitava, s'allotjava a l'Hotel Arts en lloc de compartir amb la seva dona el pis de Sarrià". Sobre el paper, sembla que no eren parella. Per tant, Telma Ortiz hauria accedit a ajudar la seva germana perquè es pogués veure en secret amb Jaime del Burgo sense aixecar sospites.

Reunió de 48 hores per calmar les aigües

Durant uns anys, les germanes van deixar de parlar-se, i van sorgir rumors que algú proper a Jaime del Burgo filtrava informació sobre la reina a la premsa. Això va generar una situació d'emergència que va requerir una reunió de 48 hores en Zarzuela entre Jaime del Burgo, Telma Ortiz i Letícia. L'objectiu era llimar asprors i mantenir en secret la infidelitat de la reina a Felip per evitar un escàndol mediàtic.

Jaime del Burgo Telma, Instagram
Jaime del Burgo Telma, Instagram

Les tres parts involucrades en aquest triangle amorós van sortir de la reunió amb la tasca de mantenir un absolut silenci sobre l'ocorregut. La situació era delicada i requeria discreció per preservar l'estabilitat de la monarquia. Encara que les tensions van persistir durant un temps, es va aconseguir mantenir el secret i evitar que la infidelitat de la reina sortís a la llum pública. Fins ara.