Les revelacions recents de Jaime del Burgo han sacsejat la monarquia espanyola. L'advocat va trencar el seu silenci després de dècades de discreció, deixant al descobert secrets que deixen molt malparada la imatge de la reina Letícia. Del Burgo, que va mantenir una relació amb Telma Ortiz fins a 2018 que ara s'ha sabut que va ser perquè Jaime pogués ser a prop del seu veritable amor, Letícia, va revelar detalls sobre la seva vinculació amb la reina que qüestionen la seva moralitat i fidelitat.

Les declaracions de Jaime del Burgo van revelar que Letícia i ell van tenir un romanç en els anys 2000, el qual va continuar fins i tot després que Letícia es casés amb Felip VI. Segons les seves declaracions, es veien en secret a Barcelona i també en un apartament llogat al carrer Miguel Ángel, a Madrid. "Vam posar un niu al carrer Miguel Ángel", va apuntar Jaime.

La reina Letícia jugava a la distracció amb els seus guardaespatlles

Però també mantenien trobades en viatges internacionals. Del Burgo parla de Londres o dels Estats Units, entre d'altres. "Era a Londres. 'Què fas el cap de setmana?'. 'Treballar'. 'Vens a veure'm?', "La idea que tinguéssim un fill nostre per ventre subrogat a Los Angeles me la va proposar sent a La Terre Blanche" o "Viatgem a Cap Verd, a Grècia en creuer, als Estats Units, a Anglaterra, a la Provença a França, fins a finals de 2014," escriu en diferents missatges publicats a les xarxes socials.

Letizia Ortiz i Jaime del Burgo, amants en NYC, 2011, TV3
Letizia Ortiz i Jaime del Burgo, amants en NYC, 2011, TV3

En triar diferents destinacions, Letícia no aixecava sospites i aconseguia despistar els escortes. Ningú no es va adonar de res fins a 2013, quan tot va saltar pels aires i el matrimoni dels reis va afrontar la crisi més gran de la seva història.

Segons Peñafiel, hi va haver més amants

De fet, segons Del Burgo, van pensar a marxar d'Espanya. Letícia volia separar-se a curt termini i marxar a viure lluny d'Espanya. "Durant any i mig pensem i vam fer passos endavant amb l'objectiu de ser lliures, tractem de la qüestió del divorci, les nenes, busquem assessorament jurídic, mirem junts una casa en la Florida que afrontava amb Zarzuela on viure les etapes que estiguéssim a Espanya, considerem Nova York com la millor opció de residència permanent".

Segons Jaime Peñafiel, que va comptar amb el testimoni de Jaime del Burgo per al seu últim llibre, l'advocat calla moltes més coses que ell no ha volgut plasmar en la seva última biografia de Letícia. Assegura que el matrimoni dels reis està completament trencat des de fa temps, i que Felip s'ha assabentat de moltes coses. Entre elles, que Jaime no hauria estat el seu únic amant. "Jo al llibre explico l'1%. El que callo és la part més íntima. Segons Jaime del Burgo. Letícia va tenir més relacions extramatrimonials que la seva. Felip és un pobre home, no té caràcter. Ella és manaire. No pot tenir la vida que vulgui", va apuntar Peñafiel en una intervenció en TV3. Sempre seguia la mateixa estratègia amb tots els homes que coneixia. Es veia en secret en viatges internacionals. Asseguren que n'hi ha més, i sortiran més.