Jaime del Burgo ha afectat negativament la unió de Felipe i Letizia i ha danyat la reputació de la monarquia. L'advocat va revelar una presumpta infidelitat de la reina amb ell al llarg de diversos anys. La imatge de la monarca ara la mostra com una dona infidel, mentre que el rei ha experimentat humiliació i ridiculització. Una dècada després, l'ex de Telma Ortiz va trencar el seu silenci, exposant el suposat motiu real darrere de la crisi dels reis el 2013. Els motius exactes darrere d'aquestes declaracions encara són desconeguts. Fins al moment, no ha acceptat cap de les propostes milionàries que ha rebut a nivell nacional i internacional, i les seves veritables intencions romanen en la foscor, encara que els seus últims missatges suggereixen que el seu objectiu és desacreditar als Borbó.

Jaime del Burgo Letizia Ortiz Roma GTRES
Jaime del Burgo Letizia Ortiz Roma GTRES

Malgrat haver proporcionat el seu testimoni a Jaime Peñafiel, Jaime del Burgo no té la intenció de quedar-se callat i no tem represàlies ni amenaces. Està preparant un nou llibre, sota la seva firma i la seva pròpia editorial, per garantir que ningú no interfereixi en el procés creatiu. La seva intenció és compartir tota la veritat amb l'objectiu de soscavar la monarquia espanyola. En el seu últim missatge a la xarxa social X (anteriorment coneguda com a Twitter), va anunciar la creació de les companyies 12co Books i 12co Llibres, destinades a publicar la seva autobiografia I res més que la veritat" el 2024. El llibre estarà disponible en format ebook per a Apple i Kindle, així com a les principals llibreries d'Espanya i Hispanoamèrica. A més, es traduirà a l'anglès, alemany, italià i francès. El llibre físic incorporarà un innovador sistema editorial per prevenir plagis, còpies i filtracions. El seu missatge finalitza amb la invitació a llegir i jutjar, en aquest ordre.

Jaime del Burgo ha reunit a diversos testimonis que faran molt mal al matrimoni de Felipe i Letizia

Aquest nou llibre sortirà a la llum aquest mateix any, ja que Jaime del Burgo no està satisfet amb el treball de Jaime Peñafiel. Al·lega que només s'ha abordat l'1% de la informació compartida durant les extenses converses. Peñafiel va optar per no incloure certes declaracions a causa de la seva naturalesa íntima. Segons Jaime del Burgo, Letizia hauria tingut més relacions extramatrimonials, mentre que descriu Felipe com una persona amable però mancada de caràcter, i a ella com a autoritària. Al·lega que Letizia no va enganyar ningú, ja que des del compromís va manifestar la seva personalitat forta. Del Burg critica la premsa cortesana espanyola, afirmant que l'acusació de falta de respecte al príncep va ser errònia, ja que en realitat ell va ser qui va interrompre Letizia. Acaba assenyalant que ella no és la reina, sinó la consort, i que ha oblidat aquest fet, opinant que Letizia ha anat massa lluny en el seu comportament.

Jaime del Burgo porta molt avançada la producció de la seva obra, està reunint a diversos testimonis que haurien tingut relacions amb Letizia. La seva idea és debilitar el matrimoni. Es creia que podria publicar el seu llibre a Sant Jordi per firmar exemplars a Barcelona, i posteriorment a Madrid per a la fira del llibre, però la data clau podria ser el 22 de maig, data en la qual els reis celebrarien les seves dues dècades casats.

Jaime del Burgo Instagram
Jaime del Burgo Instagram