Els mitjans de comunicació analitzen amb lupa els gestos de Felipe i Letizia en cada una de les seves aparicions públiques. Des de fa diversos mesos es parla d'una mala relació entre els reis, una cosa que vindria de lluny, encara que han estat les declaracions de Jaime del Burgo les que han fet que no puguin amagar-se més. L'advocat hauria destapat el veritable secret de Casa Reial. Segons ell, la reina hauria estat infidel al rei amb ell durant diversos anys. La suposada infidelitat es va descobrir en 2013, moment en què van viure la seva gran crisi, de la que van estar a punt d'anunciar el seu divorci, una cosa que finalment no va succeir perquè estaria molt malament vist en uns reis. Tanmateix, segons fonts properes podrien haver optat pel cessament de la convivència, seguint l'exemple de Joan Carles I i Sofia. És l'opció més viable. Junts en els actes institucionals, però separats en el dia a dia. De fet, en els últims mesos només se'ls ha vist en una ocasió compartint un pla junts, en el cinema i per petició de Zarzuela.

felip leticia sarsuela
felip leticia sarsuela

Felipe i Letizia, cessament de la convivència imminent, fan vides separades

Ja en 2013 Zarzuela havia preparat un comunicat en el qual anunciava el cessament de la convivència de Felipe i Letizia, els mitjans de comunicació havien redactat la notícia, però finalment no va arribar. El cas Nóos amb Iñaki Urdangarin havia aconseguit enfosquir la crisi matrimonial dels reis. Aquest documents estaria guardat en una caixa forta i podria sortir a la llum aquest 2024, o el pròxim 2025. Pilar Eyre creu que podrien anunciar el seu divorci quan la infanta Sofia compleixi la majoria d'edat, com han fet Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina.

Felipe Letizia foto EP
Felipe Letizia foto EP

"Veient les seves actituds, crec que aquest matrimoni està passant una sotragada tremenda perquè la complicitat i les mirades que es dedicaven al principi ja no estan. Potser abans també era un conte, ara m'ho plantejo... Però és que ara no fan ni tan sols l'esforç de fingir que tenen bona relació". "Crec que aquest matrimoni ja no existeix com a tal. Ara veurem si segueixen l'exemple de Juan Carlos i Sofia i continuen junts malgrat no ser matrimoni o si opten per dir-ho i fer vides separades perquè són joves encara i estem en el segle XXI", opina Pilar Eyre, molt segura de les seves paraules.

Des de fa molt temps Felipe i Letizia van decidir prendre camins separats. Ara que cap de les seves filles no està a casa, els reis s'avorreixen junts. Tots els caps de setmana, si no hi ha cap compromís institucional a l'agenda, s'escapen amb els seus respectius amics. Aquest 22 de maig hauran de simular voler-se molt per celebrar les seves dues dècades d'amor.