El proper dilluns 5 de juny la filla de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, Irene, bufarà espelmes. Ni més ni menys que 18. La jove Borbó passarà a ser major d'edat, i per acomiadar-se dels 17 ha tornat a demostrar que la seva vida, des que va néixer, ha estat envoltada del luxe i de tenir sempre el que ha volgut. Aquests dies, abans de celebrar el seu aniversari, ha estat uns dies a Barcelona amb la seva mare, on ha anat, per exemple, al concert de Coldplay, i on l'han vista, tal i com ha descrit Vanitatis, amb una carissíssima bossa de mà, no apte per a qualsevol butxaca. I és que la neboda dels reis ha lluït una de les bosses més emblemàtiques de la història, el Chanel Timeless, que es ven, atenció, pel mòdic preu de 9.700 eurosCasi nada.

infanta cristina pablo e irene concierto coldplay barcleona foto en blau
Irene Urdangarin, el seu germà Pablo i la seva mare Cristina, al concert de Coldplay / Foto: En Blau

Com se les gasta la noia. És el que tenen els Borbons, acostumats a anar despilfarrant per la vida com si els diners no s'acabessin mai. Total, paguem els ciutadans. I ells, tan tranquils. La nena no hi ha dubte que té actituds i comportaments de tocar poc de peus a terra. De fet, li agrada que quan els súbdits es refereixin a ella, ho facin amb tots els honors. No se l'ha de tractar de 'Doña' (com li agrada que l'anomenin a la seva tieta la infanta Elena) ni d'Altesa Reial. I és que a Irene cal tractar-la amb el sobrenom d'"Excelentísima Señora". Chim pum. Però d'aquí a uns mesos, la faran baixar del núvol en el que viu. On? A l'EHL Hospitality Business School, a Lausanne, el centre universitari més prestigiós del món en administració hostalera i un dels més importants del món en direcció d'hotels i negocis a Suïssa, i on començarà els seus estudis universitaris a partir del setembre i on ja pot començar a arremangar-se.

Irene Urdangarin efe
Irene Urdangarin / Efe
Pablo Irene Urdangarin
Pablo i Irene Urdangarin / GTRES

Tal i com explica Vanity Fair, la filla d'Urdangarin i Cristina anirà a aquest prestigiós centre on durant els quatre anys de carrera, adquirirà coneixements des de zero i "aprenden a gestionar un alojamiento desde abajo, haciendo camas o atendiendo clientes en la recepción como tareas iniciales". No serà aquesta l'única feina que li tocarà fer. Netejar, rentar plats, servir el vi al restaurant..., el que calgui perquè aprengui l'ofici des de totes les seves vessants. Irene tremola. No s'ha fet el llit en sa vida i a casa sempre li han donat tot fet. Ja anava sent hora que sàpiga que les coses no es fan soles.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ehl.lausanne

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ehl.lausanne

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ehl.lausanne

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ehl.lausanne

Abans de pasar por el tubo, Irene viurà un aniversari por todo lo grande. Després d'estudiar a l'escola Ecolint (que costa uns 30.000 euros per curs), li estan muntant un festorro. La seva mare estaria organitzant una festa al costat del llac Lemán a la qual no hi faltarà el seu pare Iñaki Urdangarin, els seus tres germans Juan Valentín, Pablo i Miguel, la seva àvia per part de mare, Sofía, la seva tieta Elena i la seva cosina Victoria Federica, juntament amb alguns amics. Que aprofiti, que d'aquí a uns mesos li tocarà fotre un pal a l'aigua per primer cop.