El palau de la Zarzuela, casa habitual de la reina Sofia i la seva germana Irene de Grècia, ha vist un augment notable en la seva població en les últimes setmanes. Després d'anys de residir soles en aquest emblemàtic lloc, l'arribada de dos dels nets de la reina emèrita ha caviat el panorama. I no agrada a tothom de la mateixa manera.

La primera en arribar va ser Irene. L'única filla de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin va decidir instal·lar-se a palau amb la seva àvia i la seva tia, després del seu retorn de Cambodja, on va passar quatre mesos com a voluntària. Ha preferit quedar-se a Madrid en lloc de tornar a Ginebra amb la seva mare.

Miguel segueix els passos d'Irene i s'instal·la a la Zarzuela

Ara, és el torn del seu germà Miguel, com va avançar la revista Semana. El menor dels tres fills homes dels exducs de Palma ha deixat Ginebra per unir-se a la Zarzuela a la seva germana, la reina emèrita Sofia i la tia 'Pecu', que és com es coneix Irene de Grècia en els seus cercles propers pel peculiar que és. La raó d'aquest trasllat es deu a una lesió soferta durant un curs per ser professor d'esport. Segons les fonts, va estar un temps recuperant-se a Ginebra al costat de la seva mare, la infanta Cristina, però ara ha decidit establir-se a Madrid i residir en Zarzuela. Ambdós, Irene i Miguel, tenen la intenció de romandre allà fins a finals d'estiu.

Irene Miguel i Cristina GTREES
Irene Miguel i Cristina GTRES

Tanmateix, aquest pot ser només el començament. Diverses fonts han afirmat que la infanta Cristina també planeja instal·lar-se a la Zarzuela. Aprofitant la presència dels seus dos fills allà, té l'excusa perfecta per ajudar la seva mare. No obstant això, la seva estada no serà permanent. Seguint l'exemple de Joan Carles I, el seu principal mentor en aquests assumptes, la infanta Cristina no vol pagar impostos a Espanya, amb la qual cosa no li interessa quedar-se massa temps a Madrid. Si passa més de mig any en territori espanyol, li tocarà donar explicacions al fisc sobre els seus ingressos. I és per això que anirà anant i venint de Ginebra.

La reina Letícia, amb els nervis crispats

Aquesta situació està generant encara més tensions en el matrimoni real de Letícia i Felip VI. Mentre que el rei no veu amb mals ulls la instal·lació de la seva família al palau, la reina Letícia desitja ferventment que Irene i tots els Urdangarin marxin de la Zarzuela. No els vol a prop ni tan sols en pintura. Aquesta discrepància d'opinions està augmentant les tensions al si de la família reial, creant un ambient de conflicte que desafia l'harmonia desitjada en la residència real.

Irene Victoria GTRES
Irene Victoria GTRES

I ull, perquè hi ha més. L'estada d'Irene provocarà més visites indesitjades per Letícia. Aquesta situació propiciarà visites més freqüents de Victoria Federica, que manté una excel·lent relació amb Irene i amb la seva àvia Sofia, a qui visita sempre que pot. Una Victiria que, com és sabut, tampoc no manté bona relació amb Letícia. Si la reina no volia brou, ara en tindrà quatre tasses. En qualsevol cas, tot això és una prova de la pèrdua de poder de Letícia a la Zarzuela des de les revelacions de Jaime del Burgo.