Durant gairebé dues dècades, la presència constant de Paloma Rocasolano, mare de la reina Letícia, als terrenys de la Zarzuela ha estat una realitat habitual. Ha passat gairebé tant temps en aquest lloc com els mateixos reis Felip i Letícia, així com la princesa Elionor i la infanta Sofia. Paloma ha exercit un paper rellevant com a figura materna per a les nenes, eclipsant en ocasions la reina Sofia, a qui fins i tot se li ha vetat visitar-les en alguna ocasió. Aquesta situació s'ha mantingut a causa que Paloma, a diferència de la seva consogra, segueix les directrius alimentàries i d'horaris imposades per Letícia. En els últims temps, tanmateix, el panorama ha canviat.

La influència de Paloma Rocasolano en la residència real ha estat notòria, arribant al punt de tenir habitacions pròpies al palau. Aquesta situació ha generat incomoditat en la reina Sofia, que ha expressat el seu malestar per la presència constant de Paloma en la residència. Segons revelacions de Pilar Eyre, la reina Sofia es queixava que, mentre ella havia de demanar permís per veure les nenes, Paloma era sempre present a la casa, fins i tot en moments en què els pares de les nenes viatjaven.

Letizia i Paloma Rocasolano
Letizia i Paloma Rocasolano

Paloma Rocasolano, una d'habitual en Zarzuela durant gairebé dues dècades

Fins i tot hi ha hagut ocasions en què a la reina Sofia ni tan sols se li va permetre l'entrada al Pavelló de Príncep, on resideix el nucli central de la família reial. Letícia va contractar una infermera especialitzada perquè es cuidés de les nenes per donar un cop de mà a Paloma o per fer-se càrrec quan no estava. I en una d'aquestes vegades, la infermera va vetar l'accés de Sofia. L'emèrita va arribar amb una caixa plena de joguines dels seus fills per lliurar-les-hi a les seves netes. Però es va emportar una desagradable sorpresa: "Vostè no és en la llista de persones autoritzades per venir en la seva absència", li va dir la cuidadora, segons va assenyalar Pilar Eyre.

la reina sofía
la reina sofía

Tanmateix, les coses han pres un gir inesperat. La reina Sofia ha recuperat el control i ha aconseguit que Paloma Rocasolano sigui apartada de Zarzuela després de 18 anys. Per costat, gràcies a l'escarni públic contra el seu fill Felip per la seva fama de banyut consentidor que li han deixat en mal lloc de cara a l'opinió pública. Per un altre, per la falta de discreció de Letícia. Perquè com asseguren fonts com Maica Vasco o Laura Rodríguez, tots coneixien la doble vida de Letícia com a part del matrimoni tapadora amb Felip, però el que no s'accepta és que tot està sortint a la llum per la falta de discreció de la reina, que culpen de no ser professional en aquest aspecte.

Tot això ha generat un malestar generalitzat davant de la qual cosa Sofia ha agafat les regnes. I entre d'altres coses, davant d'aquest panorama i amb les nenes grans i fora de Zarzuela, la reina ha posat punt i final a la presència de Paloma Rocasolano en el dia a dia de la residència real.