Els Premis Princesa de Girona es lliuren a Barcelona. És una de les conseqüències del desastrós discurs anti-indepe del 3-O del rei Felip. L'alcaldessa de Girona Marta Madrenas va negar-se a cedir un espai de l'Ajuntament per lliurar els guardons de la princesa d'Astúries i de Girona, Elionor de Borbó, i han acabat a la capital. Les primeres imatges de la Família Reial a Catalunya han estat al Palauet Albéniz, dalt de Montjuïc per evitar manifestacions. Ha cridat molt l'atenció tres trets visuals dels Borbons: van amb mascareta en espais oberts, van tots vestits de blau pepero i Sofia de Borbó és l'única rebel.

familia reial BCN blau, foto SA

premios princesa girona 2021

Felip, Sofia, Elionor i Letícia de blau, fotos: Sergi Alcàzar / GTRES

Sofia s'ha permès un canvi al look que l'allunya del carrincló que li fan lluir habitualment. L'adolescent de 14 anys apareix amb un espectacular monyo, com el que fins fa poc duia Pablo Iglesias. Impactant. La fa encara més alta del que ja era sobre la germana gran. Salta a la vista que els centímetres que guanya Sofia fan encara més petita Elionor. L'hereva i princesa és un any i mig més gran i uns centímetres més baixeta que la infanta. Sofia és ja més alta que la seva mare, Letícia.

infanta sofia moño GTRES

Elionor i Sofia, GTRES

Sofia és l'única que ha entès el fet diferencial català: sembla una hipster més de Barcelona. Allí donde fueres haz lo que vieres. Sofia, la futura reina espanyola favorita de molts, i d'EN Blau.