El nom oficial de l'Estat és Reino de España. Malgrat els espanyols, que via CIS han suspès la monarquia i els dos últims reis, Joan Carles i Felip, quan els ho han preguntat. Felip segueix sent el cap de les Forces Armades. I signa les lleis i els decrets. No hi estampa el nom manuscrit. És un acte degut i es fa automàticament. Però Ayuso i la Dreta volien que abdiqués per no signar el decret d'indults de Pedro Sánchez. Jaime Peñafiel va oferir una estratègia: autoinhabilitar-se temporalment, com per demència sobrevinguda, i així no els hauria de signar ell sinó Letícia, la regent com a cap d'Estat en substitució de la menor Elionor. Rocambolesc però constitucional.

felipe VI leonor de pie EFE

Elionor i Felip, EFE

Posa la Corona en un embolic del qual no pot sortir-se'n. Però el degà dels periodistes de Casa Reial segueix amb la croada contra Felip i en l'última columna al digital República.com fa un pas més enllà. Peñafiel posa a parir Felip VI pel seu discurs anti-indepe del 3 d'octubre de 2017, quan la sang encara era fresca a les porres. Felip va vomitar sobre 2 milions de votants sense ni citar la brutalitat policial. El cap de les Forces Armades va silenciar les agressions d'aquestes forces armades i va renyar els indepes. Peñafiel el destrueix.

Felip VI discurs 3-O 2017 youtube

Felip fent el discurs del 3-O, EFE

Escriu Jaime Peñafiel: "Felipe VI y su polémico discurso del 3 de octubre tuvo profundo contenido político, cuando el Rey no debe intervenir en política. Por ello me pareció improcedente que el Soberano tomara postura sobre el tema catalán. De no haberlo hecho, hoy no se encontraría en la polémica situación en la que se encuentra. El rey reina pero no gobierna. En la historia encontramos pocos precedentes de este tipo de mensajes políticos ¿Para que? Tendrá que estampar su firma. La Constitución le obliga y en el pecado va la penitencia".

Felipe VI leonor GTRES

Felip acota el cap a Elionor, GTRES

Elionor si algun dia regna, cosa cada cop més inviable, heretaria una corona enverinada, polititzada, partidista de Dretes. Peñafiel no és sospitós de ser independentista, pancatalanista ni esquerranós però titula l'article amb un significatiu "Estamos hartos, dolorosamente hartos". Dolor? el dels votants colpejats. Farts sí. D'aquest rei.