Les monarquies, totes, tenen una sola obligació: reproduir-se. No hi ha cap altre sentit al fet de ser rei que casar-se i tenir fills per mantenir el negoci, el sistema, la corona. Per assegurar la dinastia en el poder hi ha una altra obligació no escrita. però evident: és convenient que els reis tinguin més d'un fill, per si les mosques. És terrible però sempre cal pensar en el pitjor, si el príncep o la princesa moren en accident o malaltia, o si renuncien per incapacitat o per voluntat pròpia cal tenir un "suplent" disponible, un germà petit que tingui la mateixa legitimitat per ser rei: ser fill de rei. A Europa tots els monarques han tingut com a mínim dos fills. Alguns fins a tres, com el príncep William i Kate Middleton. A Espanya Felip i Letícia no van temptar la sort amb un tercer, per moltes raons. No per la suposada infertilitat de Letícia, tan comentada per Jaime del Burgo que assegura que la reina volia un tercer fill per ventre de lloguer, sinó perquè la Constitució espanyola discrimina les princeses: si neix un germà petit pel fet de ser un noi les destrona. Hauria estat un escàndol mundial i Letícia es va conformar amb dues filles, la princesa i la suplent: la infanta Sofia. 

DL u543178 084
La infanta Sofia, més alta que Letícia, GTRES

Sofia té ara 16 anys però en dues setmanes en farà 17. Va camí d'abandonar l'adolescència i arribar a l'edat adulta, i segueix sent una de les favorites de tota la Família Reial, per a molts la favorita. Ni un sol escàndol, sortida de to o mala cara, sempre somrient, amable, educada, bona estudiant, esportista, amant del futbol, amant dels animals, té un gos que es diu Jan. El seu gos va aparèixer el dia que Sofia marxava a estudiar al País de Gal·les on s'hi estarà fins que hagi fet els 18 anys. Aleshores tindrà un paper molt complicat: anirà a l'Exèrcit com Elionor? O podrà fer la seva vida a la Universitat? Una decisió que encara s'ha de prendre. Casa Reial comença a mirar què fan les altres princeses suplents, germanes petites europees i una on mirar-se molt és Eleonore de Bèlgica, la germana petita de l'hereva dels reis belgues, Elisabet. Eleonore fa avui 16 anys, l'edat que té Sofia. I li marca el camí en molts aspectes, com les aparences, el look, la roba. Sofia no acaba de torbar el seu estil. En la vida privada prefereix anar amb pantalons i camises de quadres. A la vida oficial va feta un quadre:

leonor hecha un cromo gtres 12 543x814
Elionor i Sofia fetes un cromo, GTRES
leonor y sofia rojigualdas gtres 12 543x814
Elionor i Sofia a Catalunya amb els colors de la bandera espanyola, GTRES

És la revista Hola qui dedica un extens reportatge a l'estilisme de la princesa Eleonore de Bèlgica, 16 anys i un exemple d'elegància en l'adolescència. Un concepte que sembla un oxímoron, costa trobar adolescents que vesteixin de manera elegant. La infanta Sofia vesteix divertida, acolorida, informal, desimbolta, però mai elegant. Eleonore de Bèlgica deixa en evidència no tant Sofia com les estilistes de Zarzuela, que seguint ordres de Letícia es fan un bon embolic i no saben què dimonis fer amb les noies, especialment amb la petita. Elionor rai, que va tot el dia d'uniforme militar, però amb Sofia no saben què posar-li que li quedi bé. Que prenguin nota i imitin Eleonore dels belgues: impecable.

DL u541508 008
Elionor de Bèlgica, GTRES

Per a la jura de la Constitució per la seva germana, Elisabeth, el 27 de setembre del 2023, la Princesa estava radiant amb una granota de psicodèlic estampat i cintura elàstica tipus faixí, el model Andra de Diane von Fürstenberg (689 euros).

DL u537040 029
Eleonore de Bèlgica, al mig, GTRES

Per la celebració del Dia Nacional de Bèlgica el 2023, Elionora es va decantar per estrenar un vestit metal·litzat amb acabat brilli brilli de Maje (model Ruffino), que va acompanyar de salons nude amb un taló molt còmode

DL u524070 043
Elionor de Bèlgica avui fa 16 anys, GTRES

Per al concert anual per Nadal al Palau Reial el 20 de desembre de 2022, Eléonore va estrenar un vestit negre amb estampat floral, model Erica de Diane von Fürstenberg. Curiosament, aquesta creació també figura a l'armari d'Amàlia d'Holanda. Totes les royals adolescents europees es miren de reüll, perquè totes són nòrdiques, excepte les del sud, les mediterrànies: Elionor i Sofia. La bona notícia és que tenen molt de camí per recórrer i només poden millorar. Empitjorar, impossible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!