Ha arribat el dia, per primer cop els reis es queden sols, la filla gran a Saragossa fent el soldat i la petita a Gal·les estudiant. Els reis han acomiadat la infanta Sofia abans de desplaçar-se a l'UWC Atlantic College de Gal·les (Regne Unit), on començarà el primer dels dos cursos de batxillerat que estudiarà en aquest centre educatiu d'elit igual que va fer la seva germana Elionor. La Casa del Rei ha difós unes imatges en què es veu Felip i Letícia amb la seva filla a les portes de la residència de la Zarzuela, moments abans que la infanta, de 16 anys, s'emancipi. Vestits tots amb roba informal i molt somrients, els reis apareixen a les fotografies en el moment en què la infanta surt portant una maleta i davant del maleter obert d'un vehicle fosc, on també es pot apreciar un altre equipatge.

infanta Sofia se va a Gales, CR
infanta Sofia cap a Gal·les, CR

La nota de color l'ha posat la mascota de la infanta que mai surt a les revistes. Sofia de Borbó s'acomiada afectuosament d'un gos negre que acarona davant la mirada dels seus pares. La revista Hola ha facilitat el nom del gos i té curiosament un nom molt català, el del president del Barça: Jan. Una abreviació de Joan que només es fa a Catalunya. Serà que Sofia va sentir el nom i li va agradar, o serà mala llet de Zarzuela de posar noms catalans als gossos.

Sofia se va a Gales, CR
Sofia i el seu gos Jan, CR

Diu la revista "Entrañable escena de despedida donde aparece un cuarto e inesperado protagonista que no es otro que su perro Jan, un precioso labrador negro que recibía las caricias de su dueña antes de dirigirse esta al aeropuerto. Parecía que el can hubiera sentido que la joven de 16 años se iba a marchar y trataba de impedirlo por todos los medios, entreteniéndola mientras llevaba un juguete entre sus colmillos y acercándose a ella para que esta se lo quitara y lo lanzara". Bucòlic i cap menció a l'origen català del nom.

Infanta Sofia adeu, CR
Infanta Sofia adeu al gos, CR

Després d'acomiadar-se dels seus progenitors, la infanta Sofia ha emprès, ja en solitari, el viatge rumb al Regne Unit, Els reis assumeixen de la seva butxaca el cost de l'estada de la infanta a l'internat de Gal·les, que puja a 74.000 lliures (uns 82.000 euros) pels dos cursos. A partir del seu ingrés avui al centre, la infanta tindrà una setmana per aclimatar-se i el 5 de setembre començarà les classes de primer de batxillerat internacional.  Queda clar que de tota la família Sofia a qui enyorarà més és a en Jan.

El comiat a Elionor, més trist i sense tantes alegries

Letizia abraza a Leonor EFE

Letícia abraça Elionor EFE

La decisió d'ingressar la princesa a l'Exèrcit és del rei i dels alts funcionaris de la Casa Reial, amb el ministeri de Defensa d'acord. A partir d'ara l'educació de la princesa l'assumeix l'Estat i no la seva mare. L'abraçada de Letícia a Elionor va ser el moment més potent de l'acte. La cara de la reina era la d'una mare, trista, desencaixada, sentida: Que pateix. No és el mateix enviar una filla a estudiar que a fer el soldat.