Felipe i Letizia van repetir l'estratègia de l'any passat en Setmana Santa i es van deixar veure públicament amb les seves dues filles a Madrid. El 2023 van triar la Passió Vivent a Chinchón, i aquest any s'han quedat en el centre, amb la intenció de veure una de les seves processons. Els reis han estat molt criticats per no defensar els actes religiosos. A començaments de setmana, els monarques van viatjar fins a Saragossa per recollir a la seva filla i que tornés acompanyada a Madrid. La infanta Sofia no va arribar fins als dies festius. Ara gaudeix d'unes setmanes de descans marcades al calendari escolar per donar per finalitzat ben aviat al primer any de batxillerat internacional.

Els reis van voler que les seves dues filles tinguessin les mateixes oportunitats. Leonor va ser la primera en abandonar Zarzuela per estudiar batxillerat internacional en l'UWC Atlantic College de Gales, un prestigiós internat en el qual la família reial espanyola, especialment la reina Sofia, té molt bones relacions. La princesa va gaudir de llibertat i independència, com la resta d'adolescents. Leonor li explicava a Sofia com era la seva experiència a l'internat i ella també volia viure-la. Letizia i Felipe van creure que era el més convenient.

leonor i sofia
leonor i sofia

La direcció del centre envia un avís a Sofia

Són els reis el que paguen l'educació d'ambdues. No van voler que Juan Carlos posés un sol euro després de les seves polèmiques. Leonor ha tret unes notes excel·lents. Tanmateix, Sofia no tant. Falten tan sols dos mesos perquè finalitzin les classes a Gal·les i la seva mitjana és molt baixa. Aquest any a la infanta li ha tocat estudiar amb molts companys espanyols, la majoria d'ells de Madrid. Encara que des de petita sap més de cinc idiomes, es porta molt bé amb els seus amic de la capital. Els costums són els mateixos. Sofia es distreu amb facilitat, i això tampoc no ajuda.

La direcció del centre ha enviat diverses cartes als reis per compartir-los el baix rendiment de la seva filla petita. Se li resisteixen totes les assignatures de números, com matemàtiques o les ciències. A més, es distreu amb molta facilitat. No atén les classes, és dispersa. A sobre, és una de les últimes en arribar a les classes, especialment al matí. Se li enganxen els llençols.

Felip, Leticia, Elionor i Sofia EFE
Felip, Leticia, Elionor i Sofia EFE

Tanmateix, la conducta de la infanta Sofia no és nova en Zarzuela. Juan Carlos i Sofia van tenir els mateixos problemes amb Felipe. També era un estudiant que necessitava ajuda en algunes matèries, es distreia amb molta facilitat. Va necessitar professors de suport. I a la germana de Leonor també s'ha decidit donar-li classes de repàs. Letizia s'ha enfadat amb ella i li ha obligat a posar-se les piles perquè el final del primer curs és molt a prop i necessita un nota alta. La idea és que estudiï a la universitat pública a Madrid, igual que farà Leonor quan acabi la formació militar, a diferència que la infanta podrà estudiar la carrera que més desitgi. I en estudiar batxillerat internacional, no tindran nota de tall ni hauran de presentar-se a la selectivitat.