Jaime del Burgo ha emergit onze visqui en la vida dels monarques, desencadenant una veritable tempesta. El lletrat es va esvanir del panorama quan es va separar de Telma Ortiz l'any 2018, des d'aleshores el seu parador va quedar embolicat en el misteri. No obstant això, després de cinc anys, ha optat per trencar el seu silenci i revelar el secret més gelosament guardat de la Zarzuela. Fins a finals de l'any anterior, tots creien que la crisi entre Felip i Letícia es devia a la situació de la Corona en aquell temps, cap a finals del 2012, els escàndols relacionats amb Juan Carlos i el cas Nóos. Es pensava que la pressió i l'estrès havien estat els culpables, però la realitat va resultar ser molt diferent. Segons el testimoni de l'advocat, Letícia hauria estat infidel a Felip amb ell durant diversos anys.

Es van conèixer a començaments del nou mil·lenni, quan ella es desentrampava com a figura prominent en TVE. Van cessar la seva relació el 2003, quan ella va conèixer Felip, però es van retrobar a finals de 2004, ja casada. La llavors princesa es va sentir desconcertada, va cometre errors, la seva ambició la va dominar i es va adonar que no encaixava en aquell món. Anhelava escapar, però l'empresa resultava àrdua; al mig de tot, comptava amb el suport de Jaime, el seu veritable amor. Planejaven mudar-se a Miami i formar una família mitjançant la gestació subrogada. Jaime i Letícia van continuar veient-se en secret fins a finals de 2012, quan van ser descoberts pel CNI. Felip i Juan Carlos els van espiar en sospitar que Letícia tenia un amant.

Jaime del Burgo
Jaime del Burgo

Felip mai no perdona una mentida i, per tant, no ha aconseguit recompondre el seu matrimoni. Segons experts a Casa Reial, la relació està completament desgastada. Només van mantenir les aparences pel bé de la institució i de les seves filles, que aleshores eren nenes. Ara, ja no hi ha necessitat de fingir més. Han decidit seguir camins separats. Letícia i Felip haurien optat per cessar la convivència, prenent com a exemple el model de Juan Carlos i Sofia, ja que un divorci seria un escàndol de grans proporcions.

Jaime del Burgo ha causat un gran mal a tota la família reial, no només a Letícia. Algú ha iniciat una campanya de difamació contra la reina, però, alhora, ha destrossat tot al seu pas. Letícia està sumida en una profunda desesperació, ja que és una situació que escapa al seu control. Va trucar personalment a l'advocat i es van reunir en privat a Madrid. Els dos amants es van trobar novament després de cinc anys, encara que aquesta vegada no hi va haver temps per rememorar el passat.

Jaime del Burgo
Jaime del Burgo

Jaime del Burgo i Letícia van parlar personalment per frenar els missatges

Letícia va retreure a Jaime del Burgo haver causat tant mal a tota la família, especialment a les seves filles. És una cosa que mai no podrà perdonar-li. Només per l'amor que van compartir en el seu moment, li prega que reflexioni i minimitzi el mal ocasionat. Entén la seva postura en contra de la Corona, però li suplica que no danyi els reis destruint una família. L'advocat va viatjar d'incògnit des de Suïssa a Madrid per evitar aixecar sospites. Ara es manté allunyat de l'escrutini mediàtic, s'especula que està escrivint el suposat llibre que publicarà en uns mesos.

Pilar Eyre va destapar fa uns dies que Letícia va trucar personalment a Jaime del Burgo abans de l'aniversari de Leonor perquè no fes pública la suposada relació d'ambdós. No volia que s'enterbolís un dia tan especial. Espero unes setmanes, però encara així va sortir tot a la llum. La reina no va poder fer res per parar-li els peus. "Ell (Jaime) no li va fer cas, li va dir que sí, que no, va fer una cosa que no sabem gaire bé que és. Al final ho ha explicat tot", conclou Pilar. Ni tan sols ara no ha pogut.