Tal com t'avancem en EnBlau, els reis Felip VI i Letícia , la princesa Elionor i la infanta Sofia es van deixar veure junts en públic. El sorprenent és que, en lloc d'anar a algun poble d'Espanya, es van quedar a Madrid. Una elecció que no va ser casualitat. Anem per parts.

Dimarts passat, Felip i Letícia van viatjar a Saragossa a buscar Elionor a l'Acadèmia Militar per emportar-se-la a Madrid a passar les vacances de Setmana Santa. Mentrestant, la infanta Sofia també va tornar dijous passat a Madrid procedent de Gal·les. La jove, com tots els estudiants del Regne Unit, té dues setmanes de vacances.

La família reial es deixa veure en el centre de Madrid

Una vegada tots junts en Zarzuela, era previst que aquest dissabte fessin alguna aparició pública en algun lloc d'Espanya per presenciar alguna processó. Antany els reis sempre anaven a Mallorca a passar aquests dies, però ara aquest costum ha canviat. Dins de l'estratègia d'apropar la monarquia al poble, el nucli dur de la família reial s'integra amb els ciutadans en algun punt d'Espanya.

Leonor en Chinchón EFE
Leonor en Chinchón EFE

En aquesta ocasió es van deixar veure a Madrid. Concretament, van estar veient la processó del Encuentro, a l'església de Las Calatravas. I encara que les seves intencions passen per fer sensació d'unitat, el cert és que veure la reina Letícia apartada i marginada darrere de la família, traient només el cap de tant en tant, deixa clar que les aigües no baixen calmades en Zarzuela. I també que tot era més un paperot que una altra cosa.

Tornant a la processó, la de la tarda va ser cancel·lada finalment a causa de la previsió de pluja. Així les coses, els reis i les seves filles van estar fent un tomb pels carrers del centre de la ciutat. Els pares, sota un paraigua. Les filles, al descobert. Però com dèiem, que es quedessin a Madrid no va ser casualitat. Era l'opció més pràctica perquè cada un pogués seguir amb els plans que tenien previstos.

Acabat el paperot, cada un pel seu costat

El rei, per la seva part, s'ha reservat tres dies lliures a la seva agenda personal que aprofitarà per airejar-se lluny dels murs de Zarzuela. Es diu que amb un grup d'amics en qui hi ha una rica hereva de Madrid amb qui ha estret llaços en els últims mesos, convertint-se en una persona de confiança molt propera.

Sofia, per la seva part, tenia plans amb les seves amigues, que amb prou feines ha vist aquest curs a causa de la seva estada a l'internat de Gal·les. Mentre que Elionor tenia un reservat en una discoteca de la capital, on pensava passar la nit amb grup d'amistats properes. Letícia, per la seva part, es va quedar sola a casa, només acompanyada pel servei mínim de palau.