La infanta Sofia va coixa. Com la seva rebesàvia la reina Isabel de Borbó, que patia de coixesa i a qui el poeta Quevedo va humiliar fent-la triar una flor amb la frase "Entre el clavel blanco y la rosa roja, su majestad escoja". A l'Espanya actual cap columnista gosaria enfotre-se'n a la cara dels reis. De fet, totes les portades de Madrid rendeixen culte a la personalitat amb la foto de família com si Joan Carles no fos qui els ha legitimat. 

sofia crossa GTRES

Sofia amb una crossa, GTRES

En el primer acte oficial a les Balears, la petita Sofia de 13 anys ha baixat els carrers empedrats de Petra amb dificultats, una crossa i de la mà d'Elionor. La nena va ensopegar diumenge a Marivent  i li han hagut de cosir el genoll amb cinc punts de sutura. Malgrat la coixesa, la premsa segueix considerant que la filla petita dels reis va més estupenda que Elionor, sempre més tocada i posada "Sofia de blanco ha vuelto a ganar el duelo de estilo a su hermana Leonor, con quien la reina Letizia todavía no ha dado en el clavo en cuanto a estilismos se refiere" (Lecturas). Una manera fina de dir que Elionor va més queca.

elionor i sofia coixa GTRES

leticia i filles EFE

Letícia i les filles, acolorides a Petra, GTRES / EFE

Qui torna a anar amb els pantalons massa amunt és Felip, a mig camí entre Julián Muñoz i Paco Martínez Soria. Letícia decideix com vesteixen les nenes però el marit va com vol. Tots mirant a terra però no per vergonya sinó perquè la filla petita, la que té més personalitat, s'ha fet mal. 

felip sofia coixa GTRES

El que queda de la Família reial, mirant a terra, GTRES

Tota una metàfora de l'estiu perquè la premsa presti més atenció a un genoll que a la fuga de Joan Carles. Qui va coixa és la Corona.