La reina Sofia ha tingut un estiu per a l'oblit. L'emèrita sempre se'n va a Marivent, a Palma de Mallorca, per trobar la pau que no té en Zarzuela. Sempre l'acompanyen la seva germana Irene de Grècia i el seguici de servents. Però aquest ha estat un període estival convuls.

L'emèrita tenia un somni, ajuntar tota la família, especialment als seus vuit nets. Una estampa que no es produïa des de fa cinc anys, amb motiu del seu 80 aniversari. I això, en gran part, a causa de les mesures que va prendre Letícia, qui no vol que la imatge de les seves filles s'embruti per culpa de Joan Carles I o els seus cosins Victoria Federica o Froilán.

La infanta Elena demana a Felip que compleixi els desitjos de la seva mare

Les infantes Elena i Cristina eren els qui estaven més disposades a fer feliç la seva mare. Van comprar passatges d'avió i van llogar cotxes per ser a Marivent la primera setmana d'agost. Però la reina va intervenir. Va obligar Felip a renunciar al pla i va prohibir que la família aparegués a Marivent mentre ells estiguessin per Palma de Mallorca.

Felipe, Reina Sofia, Letizia efe
Felip, Reina Sofia, Letícia efe

Elena i Cristina són el consol de Sofia en aquests temps difícils. Els preocupa molt com està la seva progenitora. Als seus 85 anys, encara que està bé de salut, saben que li queden pocs estius a Marivent. I que no tindrà gaires oportunitats més de reunir tota la família, una cosa molt important per a una persona tradicional i religiosa, com ella.

La infanta Elena s'ha creuat diverses vegades amb Felip per la seva actitud davant els pares i per les humiliacions públiques que els fa passar. Sofia està feta miques i Elena li ha demanat ajuda al seu germà el rei més d'una vegada. El Cap d'Estat té el poder de fer realitat els desitjos de la seva mare, però prefereix fer cas a Letícia.

Felip VI intervé, però Victoria Federica trunca la il·lusió de Sofia

En les properes setmanes, hi ha una altra oportunitat de veure tota la família junta. Elionor jura la Constitució Espanyola el 31 d'octubre, i a més, compleix 18 anys. Felip ha fet cas a la seva germana i ha convidat a l'esdeveniment a tota la família.

Leonor i el seu padrí de 2 any CR
Elionor i el seu padrí de 2 any CR

Ara, tanmateix, és la filla d'Elena la que deixarà la foto incompleta. Segons informa El Confidencial Digital, Victoria Federica ha rebutjat la invitació per "discrepàncies" amb alguns membres de la família reial. No fa falta dir que aquests membres són Felip i Letícia. Sigui com sigui, li toca a Elena moure fitxa amb la seva filla.