Felip VI es va distanciar de Cristina i Elena quan la corona perillava per les malifetes de Juan Carlos. Letizia va obligar el rei a allunyar-se completament del cognom Borbó. Van retirar totes les funcions als membres de Casa Reial i el sou que percebien dels pressupostos Generals de l'Estat. Se sap que ell ha mantingut en certa forma el contacte amb tota la seva família, encara que públicament ha hagut de distanciar-se'n totalment, perdent-se de vegades moments molt importants.

Les infantes Elena i Cristina sempre han mantingut una unió molt forta. Tanmateix, des que Irene Urdangarin complís la majoria d'edat s'han distanciat més. En complir els 18 anys i no superar les proves d'accés a la universitat de Lausana, la benjamina dels Urdangarin va decidir posar rumb a Madrid. Es va instal·lar unes setmanes en Zarzuela abans d'iniciar el voluntariat. I allà va coincidir amb la seva cosina Victoria Federica, amb qui té més relació. Pràcticament tots els dies sortien a prendre alguna cosa o a sopar pels locals de moda per la capital. De festa en festa i tiro perquè em toca. Una actitud que no hauria estat del grat de la infanta Cristina.

Infanta Cristina Europa Press
Infanta Cristina Europa Press

Aquest mes de juny ha acabat el seu voluntariat i ha tornat a Madrid. Fins que no iniciï les classes al setembre es quedarà en Zarzuela. Pels seus plans ja no passa la idea de tornar a Ginebra. La seva nova vida és a la capital d'Espanya, i és que aquí ha conegut al seu primer gran amor, Juan Urquijo. Seria del grup d'amics de Victoria Federica.

La infanta Elena intenta apartar Victoria Federica de Irene Urdangarin per demostrar la veritat

Per una vegada en la vida, la infanta Cristina coincideix amb Letizia i creu que els fills de la infanta Elena són una mala influència per als seus, especialment per a Irene Urdangarin. Per aquesta raó, no vol que la seva filla passi temps amb ella. La infanta ha deixat Ginebra per instal·lar-se durant tot l'estiu en Zarzuela i Marivent, vol tenir Irene i Miguel controlats.

La infanta Elena ha mantingut una seriosa conversa amb Victoria Federica i li ha demanat si us plau que s'allunyi d'Irene Urdangarin. No vol que la seva germana Cristina la culpi del comportament de la seva filla. Segons la filla gran de Juan Carlos, Irene és pitjor que Victoria Federica i ara s'està demostrant. Vol deixar-la sola perquè es descobreixi que és ella sola la que va de festa, no vol estudiar i es fica en embolics.

infanta elena concurs de pintura
infanta elena concurs de pintura