Iñaki Urdangarin està vivint la primera setmana a presó. La seva fe el mantindria calmat, per això, assegurant Pilar Eyre que l'oferta de serveis religiosos hauria fet que l'exduc de Palma es decantés pel centre penitenciari d'Àvila. L'assessor espiritual d'allà és dels més prestigiosos, un sacerdot que fa més de trenta anys anant de presó en presó per disculpar delictes. Resant i resant, demanant perdó a Déu i trobant refugi en el seu amor: així estaria passant les tres primeres nits reclòs el basc.

La infanta Cristina i ell són molt devots, anant regularment a missa i resant el rosari cada dia. La periodista del cor va més enllà, confirmant que la fe els hauria mantingut units: "Els ha preparat per afrontar el llarg calvari que ofereixen a Déu pel bé dels seus fills".

urdangarin palma efe

EFE

La fe pot ajudar, sí, però no fer oblidar la situació en la qual es troben. La primera imatge de la infanta Cristina després d'aquest malson va fer la volta al món: apareixent amb el cap baix, sense pentinar i amb una cara molt trista. 

Doncs bé, ara ha estat el seu advocat qui ha explicat com la veu en aquests primers dies sense el marit. Miquel Roca ha estat preguntat insistentment pels periodistes, contestant enfadat perquè callessin: "Segur que endevinen vostès com està. En principi no es porta bé". Assegura que ho està passant "malament", però no ha volgut ficar el dit a la ferida: "És un tema tan seriós i íntim que inclús crec que ens fa una mica de vergonya parlar d'això".

infanta Cristina sentència  GTRES

GTRES

Tota la família està destrossada. Aquesta setmana, de fet, s'ha evidenciat en aparèixer per primer cop el germà d'Urdangarin, Mikel. L'empresari va sortir de casa amb bicicleta, disposat a seguir amb la rutina. Amb el cap baix, sense voler fer declaracions i visiblement enfadat davant la presència de la premsa. 

germà urdangarin  GTRES

GTRES

Tots volen que aquest malson passi ràpidament, desitjant que els cinc anys de condemna passin el més aviat millor. Fins llavors saben que han de seguir amb la seva vida, pendents de l'estat d'Urdangarin. Donaran suport a la infanta en aquests moments tan durs? 

Sembla oficial ja que la Infanta es quedarà vivint a Ginebra amb els fills, almenys fins que acabin el curs escolar. On passaran l'estiu, per això? Ara la imatge més esperada és la de Cristina anant a visitar el seu marit a presó. Arribarà o la censuraran?