Juan Carlos avisa Felipe i Letizia: la seva intenció és quedar-se a viure a Espanya després de més de tres anys en els Emirats Àrabs. Des que ja no hi ha cap judici en vigor cap a ell, l'emèrit es deixa veure en més ocasions a Espanya. Ara mateix es troba a Sanxenxo, a casa del seu íntim amic Pedro Campos, per participar en les regates que se celebraran aquest cap de setmana. És la cinquena vegada que reapareix sense previ avís, l'última per l'aniversari de Leonor. I ja que no el van deixar pernoctar a Zarzuela, d'allà es va marxar a Londres amb uns amics. Des de fa gairebé un mes no passa per Abu Dhabi. Al marit de la reina Sofia només li fan falta 180 dies allà per poder declarar al país saudita perquè el règim fiscal beneficia les seves grans fortunes de 2 mil milions d'euros, així s'allunya de l'ombra de l'Agència Tributària.

infanta elena amb juan carlos efe
infanta elena amb juan carlos efe

En els seus últims viatges, Juan Carlos ha intentat regularitzar la seva situació. No té greus problemes de salut, més enllà del seu llastat problema de mobilitat, però té una edat, i sap que el seu final és cada vegada més a prop, per això vol deixar tot ben lligat, especialment la seva herència. La intenció de l'emèrit és vendre tot el seu patrimoni i quedar-se sol amb diners. D'aquesta forma tot serà molt més senzill quan el rebin la infanta Cristina i la infanta Elena, les úniques hereves directes, ja que Felip VI va renunciar a l'herència després de les polèmiques de l'exmonarca amb tal de salvar la corona.

Juan Carlos es desfà de propietats a Catalunya i Galícia

Cada infanta rebrà prop de 1.000 milions d'euros, uns diners suficients per viure tranquil·les tota la seva vida, així com la dels seus fills. Juan Carlos va vendre diverses propietats a Catalunya i Galícia, totes elles regals de grans amics. Per no buscar ni un sol problema a les seves filles ha preferit solucionar les coses. És probable que Cristina i Elena tampoc no tinguin problemes a l'hora d'heretar. En viure a Ginebra, la mare de Pablo no tindrà cap problema amb els diners. Mentre que la mare de Victoria Federica podria utilitzar a Froilán com a administrador únic si es troba encara en els Emirats Àrabs.

Infanta Elena amb Juan Carlos a Sanxenxo
Infanta Elena amb Juan Carlos a Sanxenxo

Aquests béns immobles dels que vol desprendre's Joan Carles I, expliquen des del seu entorn, estan situats a Galícia i Catalunya: "Vol desfer-se del que té allà al seu nom, o a nom dels seus amics. Està en aquella fase. Però vol venir. I, si ve, tots ens assabentarem".

En tot cas, les fonts consultades per 'Vozpopuli' apunten que "ja ha arreglat alguns papers amb les seves filles Elena i Cristina" i, afegeixen, a més, que "probablement va aprofitar els seus viatges a Ginebra i París per a això".