Letizia va agafar les regnes de la corona i va posar tots els seus esforços en recuperar la confiança de la ciutadania per la monarquia espanyola després de les polèmiques de Juan Carlos. La seva primera gran mesura va ser eliminar tots els familiars de Felipe de la imatge de Casa Reial. Els va retirar les seves funcions institucionals i el sou que rebien per part dels Pressupostos Generals de l'Estat. La família reial només està composta per Felipe i Letizia al costat de les seves filles, Leonor i Sofia en qualitat de princesa i infanta, respectivament. La reina Sofia es manté en qualitat d'emèrita pel seu paper de víctima.

https://www.youtube.com/watch?v=Cl4m_v4kGVU

Tots veuen a Letizia com la dolenta de la pel·lícula, la culpable del declivi familiar. La família està totalment trencada des d'aleshores. I no és l'única persona que ha trencat tota relació amb Felip VI. Tampoc no es parla amb la germana de Joan Carles I. La infanta Margarita té un important vincle amb l'emèrit, i està molt dolguda pel tracte que se li ha donat, exiliant-lo a milers de quilòmetres d'Espanya. Sempre que l'exmonarca trepitja terra espanyol no s'oblida de visitar la seva germana.

L'enfrontament de Letizia amb la reina Sofia en la Missa de Pasqua a la Catedral de Palma de Mallorca va provocar l'enuig de la infanta Margarita

La infanta Margarita va canviar d'opinió sobre Letizia després de l'incident viscut a Palma de Mallorca el 2018 després de la Missa de Pasqua. "Jo no era allà, així que no sé res, no tinc ni idea". No obstant això, uns instants més tard va reconèixer que li havien arribat enraonies del que va succeir aquell matí."Jo no ho he vist, m'ho han comentat aquest matí". Sense veure les imatges, després de la insistent pregunta de la periodista, li va confirmar que li va semblar "molt malament".

La germana de Juan Carlos va ser la persona que es va mostrar més crítica amb Letizia, encara així un parell d'anys més tard van tornar a coincidir i van estrènyer llaços, almenys davant de les càmeres, encara que la reina no va estar massa còmoda. Va ser en un acte de lliurament dels Premis Unicef. Es van saludar efusivament i van compartir unes paraules.

L'octogenària està molt delicada de salut i vol fer les paus amb els reis.

infanta margarida i letizia efe
infanta margarida i letizia efe