Iñaki Urdangarin dormirà a presó abans de la nit de dilluns. La condemna és ferma i a l’exduc de Palma només li queda aprofitar aquestes últimes hores per gaudir de la infanta Cristina i els quatre fills. Encara no està clar a quin centre penitenciari ingressarà, dient-se que ell prefereix un basc per estar a prop de la seva mare però sona amb força també una de Madrid com Estremera per tenir un pavelló de seguretat i un mòdul de respecte.

Mentre això no se sap, el que ja s’ha pogut veure és la primera imatge del condemnat: arribant a l’Audiència de Palma elegant però molt demacrat.

Urdangarin arriba a Palma  EFE

urdangarin palma efe

EFE

El seu advocat, Mario Pascual Vives, ha explicat que ara tenen 30 dies per presentar recurs d'empara al Tribunal Constitucional. Ara bé, no sap encara si ho faran, plantejant-se la possibilitat de presentar l’indult sabent que encara tenen molt de temps per decidir-ho.

El que també ha respost és que no creu que la infanta Cristina canviï de residència per estar més a prop del marit: “És una decisió que competeix l’altesa. Jo no la conec però intueixo que no ho farà. Urdangarin, mentrestant, ha rebut la pena amb enteresa i estoïcisme”, explica a Europa Press.

Sembla que Cristina no vol tornar a Espanya, malgrat els esforços de la reina Sofia per convèncer el seu fill Felip d’acollir-la a La Zarzuela. El Español assegura que la Infanta justificaria la seva decisió basant-se en l’educació dels nens, volent que acabin els estudis a la seva escola elitista de Ginebra.

Infanta Cristina i Urdangarin  GTRES

GTRES

El fill gran del matrimoni, Juan Valentín, va acabar el batxillerat fa un any, mentre que Pablo Nicolás, de 17 anys, està cursant el seu últim curs. Ara bé, els dos petits (Miguel, de 16, i Irene de 13) encara tenen per endavant una etapa a l’escola que la mare no voldria que perdessin.

Els Urdangarin-Borbó estan inscrits a una escola internacional suïssa, una de les més prestigioses de la zona. Una molt bona educació a un preu elevat, per descomptat, arribant als 30.000 € per alumne i per any, havent de sumar-se el servei de menjador, les excursions, les extraescolars, els llibres... Però el preu d’aquest centre bilingüe no és un problema per ells, lliurant-se’n Cristina de pagar perquè qui se n’encarrega és l’avi Joan Carles.

rei Joan Carles riu  GTRES

GTRES

S’està escudant la Infanta en l’educació dels nens per tenir així una excusa i no tornar a un país en el qual no està gens bé considerada? Prefereix mantenir-se reclosa en territori segur que venir per estar més a prop del marit? Recordem que l’ingrés d’Iñaki a presó vindrà incorporat amb uns privilegis, ja que podrà gaudir d’un vis a vis amb la seva dona cada 20 dies. Potser Cristina ha preferit anar a Espanya només en aquests dies...