Acaben les especulacions sobre si Iñaki Urdangarin entra o no a la presó. No és possible un  indult, ja que el PSOE va presentar una proposta de llei per prohibir el perdó als condemnats per corrupció, ni el recurs al TC paralitza res. Amb una condemna de més de 5 anys l'exduc de Palma dormirà entre reixes abans de la nit de dilluns. Ara toca triar presó, cosa que ha indignat els familiars dels presos polítics. Albiol els va dir que no es queixin que "no són a una presó de Vietnam" però és difícil d'entendre que un condemnat triï garjola i un pres preventiu visqui a 600 km dels seus fills menors.

urdangarin palma efe

EFE

Ell voldria una presó basca prop de la seva família. La mare és viva i podria visitar-lo però sembla descartada perquè no vol compartir presó amb etarres. Algunes veus expertes en Casa Reial ja avancen quines intencions té el condemnat: una presó de Madrid, com Estremera, amb pavelló de seguretat i mòdul de respecte. Allà hi impartirà classes d'Educació física, i tindria vis a vis cada 20 dies amb la germana del rei. Pilar Eyre afirma "los presos de buena familia tiene deferencias por parte de los otros presos, tendrá una estancia tranquila". La cronista reial afirma "La familia lo está pasando mal, y yo compadezco a Iñaki Urdangarin. La fotografía será la de la infanta yendo a prisión a visitarle. Me lo cuentan hace años y me muero de risa".

urdangarin Audiencia EFE

EFE

La Casa Reial va impedir que el reu reconegués la culpa i demanés perdó i tornés els diners, segons Eyre. L'advocat Mario Pascual Vives no ha cobrat un euro per anys de defensa del gendre del rei emèrit i això explica com va triar-ne un que no pertany als despatxos més destacats de Barcelona: era gratis. Les televisions esperaven amb quina cara sortiria Urdangarin del tribunal, camí de Suïssa per recollir maletes. El país, com saben els independentistes, no té tractat d'extradició amb Espanya. Però per a l'exduc no hi ha mesures cautelars i pot entrar i sortir de Ginebra sense límits. Els manifestants a les portes del tribunal a Palma li han cridat "Ladrón a prisión" i Iñaki Urdangarin els ha mirat desafiant. 

urdangarin Antena 3

Antena 3

Eyre acaba afirmant que "Hay enfado en la Familia Real porque Iñaki no contrató el bufete de Miquel Roca y Jesús Silva. No lo hizo porque Iñaki no se fiaba de la Casa Real". La tesi de Susanna Griso és que el marit de la infanta aprofitarà el cap de setmana per ingressar a la presó al matí, quan no hi ha programes en directe a les teles que puguin fer-ne sang de quina cara fa o quants pijames li caben a la maleta. Griso conclou "Cuando volvamos el lunes, será con Urdangarín ya en prisión".