La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin haurien arribat a un acord de divorci satisfactori per a ambdues parts després de més d'un any d'incansable lluita. La germana de Felipe es va sentir humiliada i traïda, i no estava disposada a cedir a les elevades peticions del pare dels seus fills, no pensava mantenir-lo, ni a ell ni molt menys a Ainhoa Armentia. La relació entre ells era massa tensa, però sembla que han aparcat les seves diferències i han solucionat els problemes pel bé de tota la família.

Cristina compleix les peticions d'Iñaki, però no serà ella qui les faci front. Són tan elevades que ni tan sols pot amb els seus 400.000 euros anuals de sou. Finalment serà Juan Carlos qui sufragui totes les despeses. Ja se li ha abonat un dels dos milions d'euros que demanava en concepte d'indemnització pel llibre que una editorial li va oferir escriure i a què va renunciar. L'altre milió se li abonarà quan es firmi el divorci, en un sol pagament o fraccionat. A més, en el dia d'avui percep 6.000 euros de sou com van acordar en les capitulacions matrimonials, però una vegada formalitzin el divorci s'incrementarà fins als 25.000 euros.

Iñaki i Cristina efe
Iñaki i Cristina efe

Iñaki Urdangarin ha complert els seus desitjos

Iñaki Urdangarin i Cristina firmaran el divorci en els propers dies, és imminent. Un procés que es durà a terme a Suïssa, aquests diners no passaran per Espanya. "En els propers dies es firmarà el divorci, però no ens assabentarem amb exactitud perquè es firmarà fora d'Espanya, es firmarà a Suïssa. Els diners no entraran a Espanya amb el que no ens assabentarem", detalla Juan Luis Galiacho. Segons el periodista d'investigació, "en aquests moments Iñaki Urdangarin hauria cobrat ja entorn d'un milió d'euros. La quantitat mensual que rebrà no són 6.000 euros, és superior, podem multiplicar-lo per quatre o per cinc... uns 25.000 euros mensuals".

Cristina no volia pagar res a Iñaki, però Juan Carlos i Felipe el van obligar a fer el pas, ja que no podien permetre que l'exduc portés a col·lació moltes coses de Casa Reial. Ha viscut amb ells més de dues dècades i estava disposat a trencar el seu silenci, o potser no, però era la manera de fer-los xantatge per sortir beneficiat.

Iñaki i Juan Carlos
Iñaki i Juan Carlos