Un dels esportistes més estimats per tothom, que després d'una carrera plena d'èxits, va viure un infern i va morir de manera tràgica i abans d'hora, va ser, sens dubte, Jesús Rollán. El mític porter de la selecció espanyola de waterpolo, amb la que va aconseguir nombrosos èxits, com la medalla d'Or als Jocs Olímpics d'Atlanta el 1996, moria el 1996 després de patir una espiral d'autodestrucció i una dependència a les substàncies estupefaents. Rollán tenia molts amics, molta gent l'estimava, entre ells, durant un temps, dos noms il·lustres: la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin: "Ella se había enamorado de Rollán, aunque finalmente la cosa no cuajó porque él tenía novia y nunca le dio el sí que ella anhelaba. Del amor, pues, pasaron a una amistad que parecía inquebrantable y que sirvió para que la hija de los reyes eméritos conociera al amor de su vida, el hombre que ha sido su marido durante casi 25 años". I és que gràcies a Rollán, els exducs de Palma es van conèixer. Un llibre de recent publicació parla d'aquest porter tan carismàtic: Eterno, vida y muerte de una leyenda, dels periodistes Francisco Ávila y Alberto Martínez.

libro rollan
 

Considerat un dels millors esportistes espanyols, però, va passar de la glòria a l'oblit, especialment, per part d'alguns bons amics que el van abandonar i deixar de la mà de Déu quan més els necessitava... Com Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, que li van provocar una decepció absoluta. "Varios testigos que les cuentan que el marido de la infanta nunca respondía al teléfono y que siempre estaba reunido. Le dio la espalda". Rollán, la infanta i Urdangarin eren amics des de feia molts anys, però quan Rollán estava immers en una difícil situació personal, tots dos van fallar al seu amic. Fins i tot, explica el llibre, no el van convidar al seu casament, "y eso que el joven waterpolista ya se había comprado el traje".

Iñaki Urdangarin Infanta Cristina GTRES
Iñaki Urdangarin i la Infanta Cristina GTRES

“Desde el primer momento existió una gran afinidad entre Rollán y Cristina, dado el magnetismo del portero y su poder de seducción”, escriuen els autors del llibre sobre aquesta icona de l'esport i la filla de l'emèrit. Un Rollán que "llevaba unos años involucrado en una relación abierta con una chica barcelonesa llamada Montse". En el llibre hi ha alguna situació molt peculiar viscuda per la infanta quan era amiga de Rollán. Per exemple, que “El carácter gamberro de Jesús solía poner en apuros a la seguridad de la casa real”, expliquen els biògrafs de l'esportista. Per exemple, una nit que els membres encarregats de la seguretat de Cristina es van posar dels nervis: “Una noche, por la Diagonal, el portero viajaba con Cristina en su coche; Jesús, para perder de vista a los escoltas, se saltó un par de semáforos en rojo, por lo que los guardas de seguridad de la infanta tuvieron que llamar a Cristina para que advirtiese a Jesús de que no volviera a hacerlo".

jesus rollan urdangarin y la infanta cristina
La infanta Cristina, Iñaki Urdangarin i Jesús Rollán

D'altres curiositats que es revelen, tal i com ha destacat la revista Vanity Fair, era quan la Borbó trucava a casa del porter per parlar amb ell: "Cristina llamaba a la casa de Jesús para hablar con él y fijar una cita; ante las preguntas de Montse, el portero respondía que era una periodista pesada que quería acceder a cierta información”.