La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin han partit peres. Se Nóos rompió el amor de tanto usarloTú a Boston y yo a California. O el que és el mateix, Tú a Suiza y yo a Vitoria. I amb nova parella, ell, Ainhoa Armentia. Ella, de moment, està millor sola tot i la llista de pretendents que algun mitjà ja ha posat damunt la taula. Hi va haver un temps, però, que eren inseparables, que anaven junts de la maneta i es dedicaven mirades enamorades i còmplices. Un temps on ho feien tot junts i on tenien un cercle d'amics en comú amb els que reien i anaven junts constantment.

infanta cristina iñaki urdangarin GTRES
La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin GTRES

Un d'aquests amics íntims de l'exparelleta feliç era el recordat i estimat Jesús Rollán, que ens va deixar abans d'hora de manera tràgica. El mític porter de la selecció espanyola de waterpolo, amb la que va aconseguir nombrosos èxits, com la medalla d'Or als Jocs Olímpics d'Atlanta el 1996, moria el 1996 després de patir una espiral d'autodestrucció i una dependència a les substàncies estupefaents. Rollán i Urdangarin es van conèixer a la Residència Blume, on  també estava allotjat un jove Urdangarin. Van estar compartint residència tres anys, "Allí estaban todos los juerguistas y crápulas de la época. Eran los más golfos pero eran los mejores del mundo en lo suyo, nadie les podía decir nada”, recorda un famós esportista que també va ser allà amb ells. Considerat un dels millors esportistes espanyols, però, va passar de la glòria a l'oblit, especialment, per part d'alguns bons amics que el van abandonar i deixar de la mà de Déu quan més els necessitava... Com Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, que li van provocar una decepció absoluta. Aquest dijous surt publicat un llibre que repassa la història d'aquesta llegenda de l'esport, Eterno, vida y muerte de una leyenda, dels periodistes Francisco Ávila y Alberto Martínez.

libro rollan
 

Els autors, tal i com recull Sílvia Taulés a Vanitatis, expliquen alguns dificilíssims moments de la vida i carrera del waterpolista. Per exemple, en un capítol recorden que quan Rollán necessitava més ajuda, la família va recórrer a Iñaki Urdangarin, aleshores vicepresident del Comitè Olímpic Espanyol. I què els hi han explicat algunes fonts? Que potser l'exduc de Palma treballava en un organisme olímpic, però que va passar olímpicament de qui havia estat el seu amic: "varios testigos que les cuentan que el marido de la infanta nunca respondía al teléfono y que siempre estaba reunido. Le dio la espalda". Rollán i Urdangarin eren amics des de feia molts anys, i precisament va ser l'emblemàtic jugador de waterpolo qui li va presentar a la infanta Cristina, mantenint una intensa amistat a tres bandes des d'aleshores. Recorda també el citat mitjà que "Ella se había enamorado de Rollán, aunque finalmente la cosa no cuajó porque él tenía novia y nunca le dio el sí que ella anhelaba. Del amor, pues, pasaron a una amistad que parecía inquebrantable y que sirvió para que la hija de los reyes eméritos conociera al amor de su vida, el hombre que ha sido su marido durante casi 25 años".

Boda Iñaki Urdangarin con Infanta Cristina GTRES
Casament Iñaki Urdangarin i la Infanta Cristina GTRES

Però un cop junts, i quan Rollán estava immers en una difícil situació personal, tots dos van fallar al seu amic. Fins i tot, explica el llibre, no el van convidar al seu casament, "y eso que el joven waterpolista ya se había comprado el traje". El més greu, però, evidentment, va ser que no el van convidar al casament, però tampoc el van ajudar quan més ho necessitava. Després, això sí, van fer el paperot d'anar al funeral de Rollán,, agafats constantment de la mà, sense separar-se, per donar un darrer comiat a un home al que ja havien acomiadat en vida molts anys enrera, sense ser al seu costat quan el porter de la selecció més ho necessitava.