La tensió entre Cristina i Iñaki ha estat evident en els últims mesos. Ha crescut en tot aquest temps en no arribar a un acord satisfactori de divorci, presumptament, per qüestions econòmiques. Tanmateix, després de fixar una treva durant el mes d'agost, l'encara matrimoni hauria solucionat les seves diferències i seria més fàcil arribar a un acord. El cap de setmana passat es van retrobar en un partit d'handbol de Pablo Urdangarin. Allà es van saludar de forma cordial, amb diversos petons a la galta i un somriure.

Iñaki Urdangarin culpa Juan Carlos de tots els seus mals. Segons ell, no hauria anat a la presó si l'emèrit hagués utilitzat els seus contactes com va fer amb la infanta Elena, però algú havia de pagar pels errors. Era la manera de demostrar a la ciutadania que la justícia era igual per a tothom. Tanmateix, l'exduc de Palma se'n va anar amb un sobre atapeït de bitllets com a compensació, però això ja no li serveix per a res. Se l'ha gastat. En aquests últims anys ha hagut de demanar diners als seus amics per pagar-se el cafè. I no troba treball, la seva imatge s'ha devaluat.

fills iñaki urdangarin efe
fills iñaki urdangarin efe

Per aquesta raó fa xantatge a la infanta, a Juan Carlos o fins i tot a Felipe amb explicar moltes coses de les que sap a canvi d'una bona recompensa econòmica. O es compleix amb les seves exigents peticions o trenca el seu silenci. Ha conviscut amb la corona més de dues dècades i ha estat fidel a Juan Carlos en tot moment.

Iñaki Urdangarin a buscar el regnat de Felip VI

L'aparició d'Iñaki per Palma de Mallorca o per Baqueira no va ser casualitat. L'exjugador d'handbol sabia exactament el que feia, era una declaració d'intencions, però Felipe li va parar els peus. No va aconseguir posar-lo nerviós. Ara mateix l'encara marit de la seva germana s'ha convertit en el seu principal enemic. Pot fer perillar el seu regnat i el futur de Leonor dins de la institució.

Iñaki i Juan Carlos
Iñaki i Juan Carlos

Tots han demanat a la infanta Cristina que acabi amb aquesta història i firmin una vegada per sempre el divorci. Juan Carlos es va oferir a fer-se càrrec de sufragar totes les despeses, però la seva filla es va negar en rotund. No pensa mantenir el pare dels seus fills i molt menys a la parella d'aquest.

En el dia d'avui, la infanta continua mantenint Iñaki Urdangarin, un acord al qual van arribar en les capitulacions matrimonials i perquè s'assegui en deute amb ell pel seu ingrés a la presó. Per aquest mateix motiu li prega que deixi en pau Felipe i que no interfereixi en la vida dels reis ni en la funció de la corona. Només fa que enfrontar-la al seu germà i trencar-ne encara més la família. Si segueix per aquesta via promet que se li acabaran els diners. La seva única font d'ingressos en aquests moments.