Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina firmaran el divorci el proper mes de juliol quan tots els seus fills siguin majors d'edat, d'aquestes formes no els hauran d'implicar en tan tediós procés. Amb aquesta firma deixaran de ser marit i esposa, encara que sempre estaran units pels seus fills i per les clàusules imposades que beneficien al 100% a l'exduc de Palma. Assessorada per Joan Carles I i per garantir el seu silenci, ja que ha rebut nombroses ofertes des de la separació, la germana de Felip VI solucionarà la vida del pare dels seus fills. Aquest que l'ha humiliat i traït públicament amb una infidelitat de la que no era coneixedora.

Segons Juan Luis Galiacho, la infanta Cristina pagaria una mensualitat de 25.000 euros al pare dels seus fills, una xifra forassenyada, ja que la filla de Juan Carlos es quedaria sense sou. D'altra banda, també li abonaria dos milions d'euros en un sol pagament en concepte d'indemnització per renunciar a un llibre de memòries que li van oferir. També posarà al seu nom algunes propietats i complirà els seus desitjos, com mantenir-li l'escorta i les dietes i desplaçaments dels viatges relacionats amb els seus fills. Però no és l'única petició d'Iñaki. L'exjugador d'handbol sap que té la paella pel mànec en tota aquesta història i pensa venjar-se d'aquells anys a presó que van enfonsar la seva imatge.

Iñaki Urdangarin efe
Iñaki Urdangarin efe

En el cas Nóos no només hauria estat implicat Iñaki Urdangarin, també la infanta Cristina i Juan Carlos, entre altres grans càrrecs, però l'exduc no va voler tirar la manta. Ell només es va inculpar. Aquest silenci es paga, i molt car. La vida del guipuscoà estarà solucionada per sempre, no obstant això, ell vol recuperar el seu prestigi i treballar, encara que amb els diners de la infanta no li faci falta. Vol sentir-se útil i important.

Iñaki Urdangarin vol un treball i recuperar la seva reputació

"Urdangarin el que ha vingut a dir és que s'ha cansat ja tants merders, que ja se n'ha menjat molts, assegura. Per tant, ell vol que tot el que se li doni han de ser uns diners en 'A', és a dir que aquests diners constin en document per escrit, un document privat, pitjor que consti exactament la quantitat que se li aporta legalment davant de possibles investigacions que pugui tenir amb Hisenda", assegura el periodista.

"No s'ha d'oblidar que Urdangarin sí que té residència fiscal a Espanya, a diferència de la infanta Cristina que la té a Suïssa. Per tant, sí a l'acord, sí més o menys a les quantitats de les que s'havia parlat, la indemnització en un sol pagament... però com comentem en exclusiva, sempre que tot això consti en un document oficial," comenta Galiacho en directe i en primícia al plató de 'Cuatro al dia'.

Pablo i Iñaki agència EFE
Pablo i Iñaki agència EFE