Espanya no té l'única monarquia masclista del Planeta. Algunes altres, com la Japonesa, conserven en ple segle XXI la norma medieval en la successió a la Corona que considera les dones incapacitades per regnar. La Constitució espanyola és la riota dels textos legals perquè determina que el fill primogènit serà rei només en un cas: si és un noi. Perquè si la filla gran és una noia i després té germans petits, per ser nois li prendran el títol de princesa. Es considera les dones discapacitades, incapaces per regnar pel fet de ser dones. En el cas espanyol, és literal: Joan Carles va reconèixer explícitament que "Elena no estava capacitada intel·lectualment" tot i ser la filla gran. Elena seria la reina actual d'Espanya amb una Constitució normal. Però tenim el bunyol masclista del 78. És com si encara avui exigissin a les dones el consentiment del marit per obrir un compte corrent al banc, com passava al franquisme. El masclisme és transversal, apareix en dictadures, en democràcies i en monarquies diverses, també en la de Jordània. Aquest és el retrat oficial dels reis Abd-Al·lah II i Rània de Jordània:

Retrat oficial dles reis jordans pels 25 anys de regnat
Retrat oficial dels reis jordans pels 25 anys de regnat

S'acaba de fer pública la foto amb motiu del Jubileu de Plata, el 9 de juny se celebren els primers 25 anys del matrimoni com a reis d'aquesta monarquia parlamentària de l'Orient Mitjà. Presidirà moltes sales oficials, actes importants o publicacions arreu del món. Per tant, havia de ser una foto molt curosa, i no aquesta vergonya de photoshop on el rei ha imposat un gest masclista lamentable, per masclista i per fals. A la foto Rània apareix dempeus al costat del marit i tots dos aparenten la mateixa alçada. És un nyap quan tothom sap que el rei jordà és especialment baixet i Rània especialment alta, com es pot comprovar en una foto no manipulada: 

DL u551853 009
Imatge real dels reis, Rània li treu dos caps al marit, GTRES

El monarca ha imposat rebaixar la seva dona amb photoshop tallant-li els peus o enfilar-se ell damunt d'un calaixet per semblar tan alt com Rània, una icona de l'elegància i un referent per a totes les monarquies al món. Rània és, amb tota probabilitat, la reina que té una millor imatge pública. Tan bona que Letícia quan es va operar la cara devia anar al cirurgià amb una foto de Rània dient 'Quiero esto' perquè ara són idèntiques. El més terrible del cas és que si un home ha de viure acomplexat perquè la seva dona és més alta que ell, millor que es casi amb una baixeta i no haver de fer aquest ridícul mundial.

La resta d'iconografia al retrat oficial 

Els reis apareixen drets entre la bandera de Jordània i l'estendard real. Ell va amb uniforme militar, la faixa, l'estrella i el collaret de l'Ordre d'Ali-Hussein bin Ali, la més alta de Jordània. La reina llueix un vestit negre recte de màniga curta i escot vaixell. Amb els cabells recollits, al cap va amb la tiara amb escriptura àrab. Una imponent corona amb forma lleugerament triangular amb uns 1.300 diamants i set pedres penjants, rematada amb un gran diamant donant forma de pera de 20 quirats. Escrit en àrab, es pot llegir, “Grandesa per a Al·là”. És clar, perquè el rei de grandesa cap, ni física ni de l'altra.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!