Felip VI quan va a Catalunya sap que visita territori hostil. Enlloc més de l'Estat el reben amb xiulades, pancartes antimonàrquiques i cremant fotos seves. L'animadversió de gran part de la població ve de lluny i va augmentar geomètricament amb el seu maldestre discurs després que la policia agredís votants de l'1-O. Això fa que no pugui, per exemple, lliurar els Premis Princesa de Girona a Girona sinó a Cornellà. Però a ell tant li fa, ve escortat, rep afalacs dels monàrquics i marxa. Sempre deixa algun detall de la seva grolleria. El discurs del 3-0, un català notablement pitjor que l'impecable de la seva filla Elionor i ara unes fotos penoses en el moment principal de l'acte oficial. Així s'asseia el cap de l'Estat al costat de la seva filla de 16 anys, espatarrat:

Família Reial a Cornellà EFE

Família Reial a Cornellà EFE

És la gran analista Patrícia Centeno, habitual de mitjans com Tot es mou a TV3 o Antena 3, la que furga en un gest indigne d'un cap d'Estat: Felip s'asseu sense descordar-se el botó de l'americana i amb les cames obertes per deixar tota la carn d'olla a l'aire, el que vulgarment es coneix com "marcar paquet". Les imatges fan mal d'ulls:

FW2VIJnWIAADRxH
Felip espatarrat/EFE
FW2VIJlXEAArZb3
Detall de Felip obert de cames/EFE

La xarxa en fa befa, mofa i escarni, com no podia ser de cap altra manera. Letícia ho dona per perdut perquè plou sobre mullat, i va "eixarrancat". Es diu d'algú que pren una postura corporal inadequada, de cames obertes. Una campanya viral al metro indicava als passatgers, habitualment masculins, que tanquessin les cames per no ocupar espai del seu veí. També passa a les butaques de cinema. Però qui ho porta més enllà és qui s'està eixarrancat de peu alçat, amb les cames obertes en forma de ve baixa invertida, penjant tot el que hi hagi entremig. El cap de l'Estat i cap de les Forces Armades, Felip VI, participava fa uns mesos en una reunió de treball al Estado Mayor de la Armada. A la Caserna General de l'exèrcit Felip VI fotografiat així:

felip exercit casareial

Casa reial

Els testos s'assemblen a les olles, però el formalet Felip VI no acostuma a posar-se dempeus amb la impostura de Joan Carles sinó amb les cames rectes i més quan va d'uniforme. L'ambient militar relaxava el rei que entre uniformats se sent com a casa. 

La CUP ja pot recuperar la seva vella campanya contra el manspreading, i té un nou motiu per cremar fotos del rei: per micromasclisme, microagressió masclista o heteropatriarcat opressor. Felip, a Catalunya, que no ensenyi el ceptre reial i segui com cal.