A sis mesos de l'ascens al tron del rei Carles III del Regne Unit, el nou monarca ha començat a moure les fitxes del patrimoni de la Corona, desterrant dels terrenys reals 3 'ganduls' que vivien de la reina Isabel II, sorprenent a tots els integrants de la Família Reial britànica amb una sèrie de reduccions de subvencions, desallotjaments forçats i mudances.

Els primers 'afectats' per aquesta sèrie de canvis han estat els ducs de Sussex, el príncep Harry i Meghan Markle, i el príncep Andreu, duc de York. Segons ha transcendit, el fill menor de Lady Di i la seva esposa Meghan han rebut una ordre de desallotjament de Frogmore Cottage, la residència oficial que Isabel II els va cedir abans del naixement del seu primer fill, el príncep Archie (3 anys). En aquell moment, els ducs de Sussex van invertir 2,7 milions d'euros en les reformes de l'interior de la casa, creant una casa de set habitacions totalment protegida per la Scotland Yard, per la qual cosa la seva seguretat no era cap problema.

Tanmateix, a tres anys d'haver renunciat a les seves responsabilitats amb la Corona i haver-se mudat a Califòrnia, Estats Units, Carles III ha decidit que és hora que lliurin la propietat, donant-li un parell de mesos perquè retirin totes les seves pertinences de la casa. De fet, algunes fonts properes a la parella han indicat que, en el cas que assisteixin a la coronació de Carles III, la parella podrà quedar-se en la residència fins que tornin als Estats Units, però que després d'això el desallotjament serà de caràcter immediat i haurà de fer-se efectiu abans de l'estiu.

El príncep Andreu, desallotjat de la casa en la qual ha viscut en els últims 20 anys

D'altra banda, una font propera al duc de York, va assegurar que ell també és entre els afectats per la reforma monàrquica que ha emprès recentment el cap d'Estat britànic. D'aquesta manera, Carles III li hauria ofert Frogmore Cottage al seu desprestigiat germà, desallotjant-lo del seu palau de trenta habitacions, Royal Lodge. I encara que ambdues propietats es troben en terrenys dels Windsor, el cert és que existeix una gran diferència entre elles, per la qual cosa el príncep Andreu estaria realment molest per aquesta decisió, però no pot fer absolutament res per evitar-ho, ja que Carles III és el propietari nominal de totes les propietats que pertanyen al Crown Estate (patrimoni de la Corona), els actius de les quals estan valorats en uns 15.600 milions d'euros.

A més, amb aquest desnonament del príncep Andreu, el Palau de Buckingham podria justificar la retallada de la subvenció que rebia de la reina Isabel II, la qual s'acostava a les 249.000 lliures, uns 281.000 euros al canvi. D'aquesta manera, Carles III li estaria assignant una subvenció molt més petita al seu germà, ja que Frogmore Cottage és una propietat molt més petita que no requereix tant manteniment. Així mateix, haurà de compartir aquesta petita casa amb la seva exdona, Sarah Ferguson, amb qui compartia la mansió de Royal Lodge malgrat estar divorciats.