El funeral de Pilar de Borbó no ha estat un funeral d’estat però gairebé, a jutjar per la seva solemnitat i el gran nombre d’autoritats que hi ha anat: començant pels quatre reis, els actuals i els emèrits, família de la infanta, i anant a petar a la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, entre d’altres. La germana gran de Joan Carles va morir a Madrid el 8 de gener als 83 anys, víctima d’un càncer de còlon. Però la cerimònia per acomiadar-la no s’ha fet fins aquest matí, tres setmanes després del seu traspàs, a la basílica d’El Escorial.

felip leticia simoneta gomez acebo funeral pilar borbo efe

joan carles sofia funeral pilar borbo efe

EFE

Els reis Felip i Letícia, així com Joan Carles i Sofia i les infantes Elena i Cristina, han fet costat als fills de Pilar de Borbó en el seu últim adeu. Cares llargues de Simoneta Gómez-Acebo, la primogènita, i els seus germans Juan, Bruno, Beltrán i Fernando. A més a més de la catalana Batet i Díaz Ayuso, al funeral també hi havia Carmen Calvo, José Luis Martínez-Almeida, Esperanza Aguirre, la barcelonina baronessa Thyssen, Eugenia Martínez de Irujo i la princesa Beatriu dels Països Baixos.

simoneta fernando gomez acebo funeral pilar borbo gtres

meritxell batet funeral pilar borbo gtres

isabel diaz ayuso funeral pilar borbo gtres

carmen calvo funeral pilar borbo gtres

jose luis martinez almeida funeral pilar borbo gtres

esperanza aguirre funeral pilar borbo gtres

eugenia martinez de irujo funeral pilar borbo gtres

baronessa thyssen funeral pilar borbo gtres

beatriu holanda paisos baixos funeral pilar borbo gtres

GTRES

Les despulles de Pilar de Borbó van ser incinerades l’endemà de la seva mort i les seves cendres reposen al cementiri madrileny de San Isidro, al panteó familiar, on hi ha enterrat el seu home, Luis Gómez-Acebo, que va morir el 1991, també per culpa d’un càncer, quan només tenia 56 anys.