Froilán enfronta desafiaments per acoblar-se a l'entorn dels Emirats Àrabs. Després d'un any a Abu Dhabi al costat de Juan Carlos i allunyat del seu país, mostra indicis d'anhel per tornar a Madrid. Estranya a la seva família, amics i certes amistats femenines. Encara que va consentir a absentar-se d'Espanya per un temps per eludir l'atenció pública, sempre va mantenir la intenció de retornar. Tanmateix, en l'actualitat s'adona que la Casa Reial prefereix mantenir-lo distant de Madrid a causa de la seva conducta problemàtica.

El fill de la infanta Elena ha realitzat visites a Espanya en diverses ocasions, seguint els passos de Juan Carlos. Va fer la seva aparició l'estiu passat durant les vacances, així com en els aniversaris de Leonor i de la seva mare el 20 de desembre. Va sostenir diàlegs personals amb Elena, així com amb els seus oncles Felipe i Letizia, amb qui no té una relació estreta. Encara que va expressar el seu malestar en privat, els seus reclams van ser passats per alt.

King Hamad bin Isa Al Khalifa of Bahrain Froilan Juan Carlos GTRES
King Hamad bin Isa Al Khalifa of Bahrain Froilan Juan Carlos GTRES

En els mesos recents, Froilán sempre solia viatjar a Espanya acompanyat per Juan Carlos i el personal de seguretat, però aquesta vegada va tornar només i sense previ avís. Va ser observat sortint d'un restaurant al barri madrileny del 'Nen Jesús', on resideix la seva mare, en companyia d'amics anglesos i una amiga especial.

Froilán demana de tornar a Espanya ara que s'ha quedat sense projecte

Froilán admet sentir-se desconcertat per l'ambient en els Emirats Àrabs, ja que no s'ajusta a la seva educació ni al seu estil de vida. No ha aconseguit entaular relacions significatives ni forjar un cercle d'amistats sòlid. Malgrat els esforços del seu avi per fer-ho sentir acompanyat i còmode, no ha estat suficient. Ambdós desitgen tornar a Espanya, on Froilán se sent més lliure i relaxat.

Resulta sorprenent la visita de Froilán a Madrid, especialment en un moment en què les declaracions de Jaime del Burgo afecten Letizia i la seva influència dins de Zarzuela disminueix. És la reina que va enviar Juan Carlos i el seu net als Emirats Àrabs. Ara que Letizia ha perdut poder, Froilán està considerant tornar a instal·lar-se a Madrid, especialment després de quedar-se sense treball i que Juan Carlos passi més temps a Ginebra, on planeja establir-se permanentment. El rei emèrit ja ha intervingut per aconseguir-li una nova ocupació a la capital.

Froilan Victoria Federica Pablo GTRES
Froilan Victoria Federica Pablo GTRES

Froilán ha sol·licitat a la infanta Elena tornar a Espanya, està esgotat d'estar en els Emirats Àrabs, i sol. Vol retornar amb la seva família i els seus amics. Juan Carlos podria traslladar-se pròximament a Ginebra, on es troba actualment mentre reformen la seva mansió d'Abu Dhabi per adaptar-la a una cadira de rodes. L'emèrit està parlant els seus contactes per trobar treball a Froilán a Espanya. Si torna, ha de ser amb una ocupació, altrament els reis li prohibeixen l'accés, no desitgen més controvèrsies. S'esmenten dues empreses espanyoles, però estarien establint moltes condicions. A causa de la seva mala reputació, no és d'interès tenir-lo com a empleat.