Espanya té 17 comunitats autònomes. Els reis només n'han visitat tres en el seu Borbón Tour i ja hem tingut escenes lamentables per donar i vendre. La cosa promet. Felip i Letícia segueixen el seu recorregut per diferents ciutats del país per fer-se banys de multituds allà per on passen. Perquè com s'ha vist aquest dilluns a Sevilla, a la que hi havia un grup de persones crítiques amb la monarquia, les forces de seguretat les han aparcat convenientment perquè no ensenyessin massa la poteta. 

pancarta sevilla

@APDHASevilla

foto reis sevilla

@CasaReal

Avui tocava Sevilla, amb un Felip vestit amb camisa guayaba francament molt mal combinada amb els pantalons i les sabates. però aquest no ha estat el quadre del que més es parla les darreres hores. Perquè els Borbons han tornat a aparèixer en una imatge que ha generat molta mofa. Si a les Illes Canàries aquesta foto va ser batejada com Las meninas del s.XXI, amb especial protagonisme per l'home sense samarreta i banyador i la mà a l'entrecuix...

foto reis canaries home sense samarreta efe

Efe

...Avui una altra fotografia és la que ha generat més comentaris. Aquí, però, amb tothom vestit. En la seva visita a la capital andalusa, Felip i Letícia, excepte les veus crítiques que comentàvem, també han estat ovacionats per molts ciutadans orgullosos de la monarquia espanyola àvids de fer-se una foto amb els reis. Però algú hauria de vetllar perquè les fotos que es fan no siguin un quadre. Especialment els encarregats de Casa Reial de fer les instantànies i de reproduir-les després als comptes oficials. Especialment si hi apareix una senyora davant del rei Felip com si estigués a mig camí de fer la gatzoneta o un twerking perreando i en postura francament incòmoda per no tapar el rei, tot i l'evident diferència d'alçada:

senyora foto reis

@CasaReial

La xarxa s'ha tornat a pronunciar:

Si van a foto grotesca per etapa, vagin preparant les crispetes. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat