Continua el Borbón Tour dels reis d'Espanya. Tercera etapa. Gran Canària, check. Palma, check. Sevilla, check. Després de fer-se fotos grotesques, de veure com Letícia fa de Letícia dient-li a Felip el que ha de fer, els monarques continuen fent-se banys de multituds allà per on passen. Perquè si una cosa té clara la Casa Reial en aquest viatge per les Espanyes, és que cal tenir amagadets sota la catifa tots aquells que gosin criticar la institució.

reis a sevilla2

@CasaReal

Felip i Letícia han arribat a Sevilla. I no precisament a la Giralda. Han anat al barri més pobre d'Espanya. A primera hora han visitat el Centro Cívico "El Esqueleto" i el Centro Social de la Fundació Don Bosco a la barriada sevillana del Polígono Sur. El rei, sense corbata, per les altes temperatures, i amb camisa guayabera, a més d'un dispositiu de seguretat mai vist en aquella zona. Allà els hi han explicat que 700 menors reben diàriament menús especials i que 5.000 famílies han rebut aliments per diferents vies. Una plataforma de la zona ja va exigir que durant la seva visita, se'ls ensenyés als Borbons zones conegudes com "las Vegas o Martínez Montañés, y les enseñen las aguas fecales de la parte céntrica de esa barriada".

reis a sevilla

@CasaReal

No tot han estat parabienes i crits de ¡Viva el rey! a la seva arribada. Un grup de veïns ha cridat “nosotros también somos Sevilla” o “¡Más trabajo y menos caridad!”. No han estat els únics que s'han queixat. L'Associació Pro Drets Humans d'Andalusia-Sevilla també els ha anat a rebre amb unes pancartes crítiques on es podien llegir coses com comparatives entre la paguita que rep la princesa Elionor i la precarietat de la zona més pobre del país: 

pancarta sevilla

manifestants sevilla

Pancartes i banderes que no veuran en els tuits que enviarà casa reial sobre la visita dels Borbons. Perquè no interessa. I perquè han fet tot el possible per censurar les protestes i aparcar-les ben lluny de la passejada reial. Aquesta és la queixa que han emès des de aquesta plataforma. I no han estat els únics:

Felip s'ha tret la corbata per la calor... Però per molt que es posi camisa guayabera, els Borbons són el mateix de sempre. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat