Letícia segueix tenint mala pata amb l'agenda oficial. D'una banda, Camilo Villarino i Felip, els dos que manen a Casa reial, han bandejat la reina dels actes oficials, reduint de manera dràstica, gairebé suprimint, els actes presidits en solitari per la reina i arraconant-la com a comparsa de Felip als pocs actes on coincideixen. Mai en 10 anys de regnat ni en 20 anys des que van casar-se s'havia volgut destacar tant que el rei és Felip i que Letícia, tot i ser popularment coneguda com la reina, en realitat és la consort del rei, la cònjuge del monarca, la mare de la reina Elionor, tot el que es vulgui, però rei només n'hi ha un. A Anglaterra ho tenien clar i el marit d'Elisabet II mai no va ser considerat rei i ara Camil·la rep el tractament de reina consort però mai de reina d'Anglaterra. Letícia ha hagut de sortir del cau per la recepció d'Estat al més alt nivell del president d'Ucraïna. Una visita que no és d'un cap d'Estat qualsevol sinó el més amenaçat del Planeta, ell i el seu país envaït per Vladímir Putin. Letícia havia de decidir si seguia fent-se la malferida, com en el viatge a Holanda quan va fer el besamans asseguda. Aquest cap de setmana en la desfilada militar a Astúries va amagar rere la llotja reial la seva posició poc natural amb la cama aixecada:

GObjFMVWkAA0Cdi
Letícia cama en alt, Casa Reial
DL u557057 038
Letícia mira en alt mentre té la cama tiesa, GTRES

Mai les càmeres enfoquen Letícia i Felip pel clatell per veure què fan sota la taula o rere la mampara, però Letícia ha estat enxampada per les càmeres amb la pota tiesa com es diu vulgarment, amb la cama en alt per dissimular que no pot nio posar el peu a terra. Aquest dilluns tenia visita d'Estat amb Zelensky i ha evitat les bambes blanques de la desfilada militar i les ha substituït per unes sandàlies:

DL u557179 011
Letícia i Zelensky, GTRES
DL u557179 016
Letícia en sandàlies, GTRES

Segons Mujer Hoy "Para seguir estando cómoda, pero manteniendo la elegancia, se ha decantado por unas bailarinas de color negro abiertas, un modelo perfecto para el calor por su diseño con parte del pie al descubierto. De puntera redonda y con tira con hebilla, doña Letizia ha encontrado un nuevo aliado para ir ideal y confortable". A la vista de tos es posa sabata plana, però la seva dolència està sent pitjor del que reconeix i ha passat de fer besamans asseguda a presidir desfilades militars amb la cama en alt. La puntada de peu a un moble, se suposa que en un atac d'ira, està durant molt. El mal geni comporta aquestes lesions.

Letícia va lesionar-se el dit del mig del peu clavant una puntada a una taula de Palau. Aquesta és la versió que va fer córrer Zarzuela entre els mitjans: "La fractura se produjo al golpearse la Reina el pie con una mesa hace unos días" (El País). Un fet que hauria de ser normal, la reina va amb bambes als actes oficials perquè pateix un mal de peus demolidor, per fer-la estar asseguda a Amsterdam. Letícia està de pega i on ja tenia mal de peus ara va donant-se cops amb les taules de casa seva. Només ella sap si l'accident domèstic no va ser fortuït i Letícia va clavar una puntada de peu al moble en un cop d'ira. L'ambient del seu matrimoni està enrarit. Tota Espanya sap que els últims sis mesos han estat una prova de foc, un test d'estrès per Felip i Letícia, mentre Jaime del Burgo, l'amant de la reina, va deixant anar amenaces en forma de tuits per advertir que explicarà la seva infidelitat amb Letícia no ja a un llibre sinó a una sèrie de TV. Letícia i Felip mantenen el matrimoni però no les aparences, segueixen fent un paper desunit fins al punt que el rei ha ordenat que es limiti l'agenda pública de Letícia. Què passa rere les parets? El que no es veu s'acaba sabent.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!