Telma Ortiz, germana de la reina Letícia, no vol ser famosa. Detesta la premsa, la del cor, societat i similars. No vol que ningú la fotografiï perquè considera que no és cap personatge d'interès públic ni projecció mediàtica. Ens sembla fenomenal. D'il·lusions també es pot viure. Ara bé, aquesta és una empresa utòpica, quimèrica, irreal. I no és només una impressió subjectiva, sinó que una jutgessa ho va dictaminar en la famosa sentència del judici en el que la Telma va demandar a 57 mitjans de comunicació en sentir-se assetjada, empaitada i violentada. Un cas que ens remunta a 2008 i que va acabar amb la derrota d'Ortiz i l'obligació de pagar les costes processals: una pasta, entre 40 i 60.000 euros. Qui, o millor dit, com es va pagar tot això? Ves a saber...

Malgrat la plantofada pública i judicial a les seves pretensions, la Telma continua entestada en protegir la seva parcel·la íntima. No ha tingut gaire èxit, perquè el seu romanç amb l'advocat irlandès Robert Gavin Bonnar, casat amb una de les integrants del mític grup de folk-pop The Coors, es va esbombar des del minut zero. I per acabar d'adobar-ho, l'exdona d'en Robert, Sharon Coor, la va posar a caldo en les lletres d'una de les seves cançons. Si vol ser anònima va per molt mal camí. Això sí, la seva relació sentimental ha continuat i de la millor manera, portant al món a una criatura als seus 47 anys. Una nena nascuda l'agost de 2021, i que es convertia en la seva segona filla i la tercera d'en Robert.

Telma Ortiz y Robert Gavin Bonnar GTRES
Telma Ortiz i la seva parella Robert Gavin Bonnar / GTRES

Què va fer la Telma per preservar, una vegada més, la privadesa de la seva vida íntima i familiar? Una maniobra ridícula i que tot i ser legítima, sembla una astracanada de primera: no revelar el nom de la criatura, neboda de tota una reina d'Espanya i cosina de sang de la futura monarca Elionor. Sembla lleig, però vaja, que faci el que li roti. En tot cas, la nena no tindrà nom, però sí que l'hem vist a fotografies de revistes del cor com 'Semana'. Imatges amb la seva mare i l'àvia Paloma Rocasolano. No diguin que la situació no és esperpèntica. I així ha estat durant mesos, amb la nadó a punt de celebrar el seu primer any de vida.

portada semana 696x891
Telma Ortiz amb la seva filla i la seva mare Paloma Rocasolano / Semana

Doncs bé, no sabem exactament què ha passat entre Telma i Robert, però la qüestió és que l'absurd ha arribat a la seva fi. Celebrem-ho, la nena ja té nom. I de ben curiós, malgrat que la tria té una explicació lògica. Ho llegim al mitja digital 'El Debate': respon al nom d'Erin, un homenatge a la terra del pare. És el nom anglosaxó d'Èire, el nom en gaèlic de la República d'Irlanda. "Una bonita muestra de amor de Telma hacia el padre de la criatura", escriuen a l'esmentat mitjà. Apa, misteri resolt. No n'hi havia per a tant, Telma. 

Telma Ortiz y Robert Gavin Bonnar GTRES
Telma Ortiz i Robert Gavin Bonnar / GTRES
telma leticia instagram
Telma, Robert, Letícia i Elionor / Instagram

Frisem per saber quina serà la propera excentricitat de la mare en la seva batalla contra la curiositat del personal. Ella no té culpa de tenir una germana que és reina, com tampoc els republicans d'estar sotmesos a un règim de privilegiats medieval, inútil i caduc. I aquí seguim. Ajo y agua, Telma.