La imatge de Felip VI està cada cop més enfonsada. En dona fe la premsa europea, que darrerament parla de la monarquia espanyola com la més impopular del continent. No ajuden massa les imatges del rei d’Espanya, de bracet d’altres dirigents d’una ètica, si més no, força discutible. Les fotografies de Felip, ben somrient amb el príncep de l’Aràbia Saudita, un escàndol. El darrer exemple: la imatge de Felip de Borbó que s’ha escampat els darrers dies, enfilat a un cotxe (compte, sediciosos), saludant la multitud (?) al Marroc. El dia anterior, l'ensopegada del rei mentre visitava una tomba va esdevenir viral.

felip princep arabia saudita casareal

@CasaReal

Per desgràcia de Felip, el Museu del Prado ha fet públic ara un documental del 1990, quan ell tenia 22 anys, en el qual apareix el rei, de jove, intentant fer una master class d’art. El vídeo, un despropòsit. Felip es fa l’exquisit mentre il·lustra tothom amb els seus coneixements sobre Velázquez. Però l’únic que aconsegueix és avorrir tot el món.

rei felip adormit 2  GTRES

GTRES

Felip es planta al bell mig d’una sala on hi ha penjat el quadre de Las meninas, i comença la seva cantarella monòtona, que es fa eterna, per com de pesada arriba a ser. “Existe en nuestra historia del arte un hombre que ejerció el oficio de pintor y durante casi 40 años trabajó para la corte del rey...”. Quin poc èmfasi, quina manca de carisma. Si expliqués un acudit, el to seria el mateix. Ni de jovenet tenia gràcia. El rei d’Espanya no sap ni com llegir un teleprompter.

 

Sembla que tingui orxata a les venes. És inexpressiu. Un home gris. El to dels seus discursos ja el coneixem del 3 d’octubre; dels pocs dies que l’hem vist fer res, més enllà de les nits de Nadal. És potser per això que no té gaire idea de com parlar al públic.

letizia felip efe

EFE

El vídeo mostra un Felip fred, avorrit. Si ni tan sols sap com enganxar ningú quan fa un discurs, com pretén regnar un país?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat