El matrimoni entre Felip VI i Letizia Ortiz va ser el resultat d'un enamorament per part del príncep, que havia acabat la seva relació amb Eva Sannum i buscava una nova companya. Letícia, una presentadora de televisió de TVE en ascens, va capturar la seva atenció, i gràcies a l'organització d'un sopar per part de Pedro Erquicia, ambdós es van conèixer en un ambient distès. Tanmateix, Letícia estava vinculada sentimentalment amb Jaime del Burgo en aquell moment, una situació que complicaria la seva relació amb el príncep.

Encara que Felip va sol·licitar un compromís amb Letícia, ella continuava mantenint la seva relació amb Jaime del Burgo. Va ser només un dia abans que fessin pública la seva relació quan va decidir trencar amb l'advocat. No obstant això, després del casament, van reprendre el contacte, la qual cosa va generar una gran pressió a Letícia. La seva ambició i desig de poder la van portar a situacions complicades, i encara que va aconseguir assolir una posició destacada, va pagar un preu alt per això.

Felipe Letizia imatge privada font David Rocasolano
Felipe Letizia imatge privada font David Rocasolano

Felip VI no va voler tenir més fills la reina Letícia

Fins i tot durant els seus embarassos de Elionor i Sofia, Letícia continuava veient-se amb Jaime del Burgo, la qual cosa va crear una situació de desconfiança per part del príncep. Felip, que desitjava una família nombrosa, va perdre la seva confiança en Letícia quan va descobrir la seva infidelitat i el seu intent d'escapar-se de la relació. Aquest descobriment va marcar un abans i un després en la seva relació, i Felip va decidir no tenir més fills amb ella.

Encara que el rei tenia la intenció d'ampliar la família, la infidelitat de Letícia i la seva falta de confiança van portar la parella a deixar de compartir el mateix llit i tenir relacions íntimes. Es diu que es va pactar un cessament de convivència, encara que això mai no s'ha confirmat oficialment a causa del potencial escàndol que podria generar.

La relació entre Felip i Letícia va passar moments difícils, amb intents de divorci que mai no es van materialitzar. Tanmateix, el descobriment de la infidelitat de Letícia i el seu intent d'escapar van marcar el final dels plans d'ampliar la família reial|real. Encara que mai no s'ha fet públic oficialment, aquesta situació sens dubte va afectar profundament la relació entre el rei i la reina d'Espanya.