Després d'una dècada de guardar silenci, Jaime del Burgo va decidir trencar la seva reserva el novembre passat a través d'un llibre publicat per Jaime Peñafiel, centrat exclusivament en Letizia, a qui considera el seu principal antagonista. Durant mesos, l'advocat va mantenir llargues converses amb el periodista, però se sent desil·lusionat perquè només una ínfima part de la informació que va proporcionar va ser utilitzada. Moltes de les revelacions que va fer estaven relacionades amb aspectes íntims del matrimoni, els quals va decidir no divulgar per respecte. "Al meu llibre només he compartit l'1% de tot el que sé", va afirmar Jaime del Burgo.

Segons ell, Letizia hauria tingut múltiples relacions extramatrimonials, mentre que Felipe, encara que és un bon home, manca de caràcter i ella té una personalitat dominant. A més, critica que la premsa espanyola hagi jutjat Letizia per faltar-li el respecte al príncep el dia del seu compromís, quan en realitat va ser al contrari, ja que ell la va interrompre. Per a ell, Letizia ha oblidat el seu paper com a consort i ha actuat de manera desmesurada.

Jaime del Burgo
Jaime del Burgo

Aquestes revelacions han provocat un gran enrenou i Jaime del Burgo ha rebut nombroses ofertes milionàries per explicar la seva versió dels fets, tant a nivell nacional com internacional, però fins ara ha rebutjat totes. Ni tan sols la Casa Reial no ha aconseguit silenciar-lo, ja que no ha confirmat ni desmentiment aquestes informacions, les quals manquen de proves gràfiques de moment. Segons l'advocat, el seu objectiu no són els diners, sinó explicar la veritat, per a la qual cosa assegura explicar amb proves concretes que recolzen les seves paraules, les quals guarda en una caixa forta i ja ha patit un intent de robatori en una ocasió.

Atès el seu descontentament amb el llibre de Jaime Peñafiel, Jaime del Burgo ha decidit crear la seva pròpia editorial per publicar la seva versió dels fets. Aquest any, té previst llançar la seva autobiografia titulada I res més que la veritat", que podria generar un gran impacte tant a Letizia com en la monarquia espanyola, ja que promet ser un autèntic escàndol.

Jaime del Burgo ja té preparat el seu llibre

A través de les companyies acabades de crear, 12co Books i 12co Llibres, s'encarregarà de tot el procés editorial, des de l'edició fins a la distribució. El llibre estarà disponible en format electrònic per a dispositius com Apple i Kindle, i es comercialitzarà a les principals llibreries d'Espanya i Hispanoamèrica. A més, es traduirà a l'anglès, alemany, italià i francès. Per evitar plagis i filtracions, el llibre físic incorporarà un innovador sistema de seguretat.

jaime del burg telma ortiz inst
jaime del burg telma ortiz inst

Segons les afirmacions de Jaime del Burgo, Letizia estava enamorada d'ell i planejava abandonar Espanya al costat d'ell. Assegura que ella el considerava millor al llit que Felipe, i conserva missatges que recolzarien aquestes afirmacions. Aquestes revelacions podrien augmentar encara més l'escarni públic cap al monarca, que ja es troba en una situació d'humiliació pública. Mentrestant, Letizia és percebuda com una adúltera, mentre que Felipe és considerat el cornut d'Espanya.

Jaime del Burgo tenia una missió molt complicada i era trobar dues impremtes que volguessin col·laborar a la producció d'aquest llibre. Ja les ha trobat i les màquines s'han engegat per liquidar un treball ja escrit. L'advocat ha donat per acabat el seu llibre, almenys l'esborrany. Casa Reial té por que vegi la llum el dia de Sant Jordi, seria un èxit en vendes, però Jaime vol ser el protagonista absolut, per això s'esperés als vint anys d'amor dels reis el proper mes de maig.