La resistència inicial a la unió de Felip amb Letícia va marcar una fita en la història de la monarquia espanyola. Joan Carles I, en particular, es va oposar fermament a la idea que el seu fill es casés amb una plebea divorciada. Malgrat les pressions per dissoldre la seva relació, Felip va defensar el seu amor, fins i tot amenaçant de renunciar a la corona si s'interposaven al seu camí.

Mentre Letícia ascendia al tron com a reina d'Espanya, Joan Carles es retirava a Abu Dhabi, allunyat de l'escrutini públic. Tanmateix, Letícia no va ser l'única en enfrontar la desaprovació de la família reial. Eva Sannum, una de les anteriors conquestes de Felip, també va ser objecte de crítiques a causa del seu origen, estil de vida i passat, la qual cosa va provocar la intervenció del llavors Cap d'Estat.

Eva Sannum i Felipe
Eva Sannum i Felipe

Felip va continuar sortint amb Eva Sannum en la clandestinitat

Malgrat les pressions perquè Felip posés fi a la seva relació amb Eva, aquesta va continuar en secret durant dos anys. La reina emèrita Sofia finalment va intervenir pel bé de la família reial, instant el seu fill a acabar amb la clandestinitat. Davant de l'aparent indiferència de Felip, Joan Carles va intervenir amb l'ajuda del cap de la Casa del Rei, posant fi definitiu a la relació.

Les especulacions sobre una possible intervenció financera de Joan Carles per allunyar Eva Sannum del seu fill han estat tema recurrent en els mitjans. Jaime Peñafiel va suggerir que podria haver pagat per a la seva desaparició, insinuant la falta de valor del rei emèrit per enfrontar directament el seu fill en aquesta situació. "A mi m'agradaria saber si se li va pagar a Eva Sannum o no perquè desaparegués. Això només ho sap Fernando Almansa, a qui li va tocar bregar amb aquest assumpte, perquè Joan Carles no va tenir el valor d'enfrontar-se al seu fill. Entre altres raons, perquè moralment no podia impedir-li que es casés amb qui ell volgués", va apuntar el periodista.

Campanya contra Eva Sannum

No va ser l'únic moviment per fer desaparèixer Eva Sannum. José Apezarena, autor del llibre 'Los hombres de Felipe VI', assenyala que es va dur a terme una campanya en contra seu, que va incloure la publicació de fotos comprometedores d'Eva com a model de llenceria.

Eva Sannum en roba interior
Eva Sannum en roba interior

Aquesta situació va desencadenar una onada de crítiques i escàndols que van portar al declivi de la seva relació. Els cercles propers al palau reial van promoure articles i enquestes negatives sobre Eva, contribuint a la seva desaparició de la vida de Felip, que no va tenir més opcions que trencar definitivament.