Felip VI, rei d'Espanya, té un 'hobby'. El de col·leccionar retrats. Els hem vist de gegants (i caríssims), d'altres de militars, i fins i tot els hem vist de la seva successora. La qualitat artística de tots ells ha generat debat. Sempre passa en qüestions artístiques. Però a Zarzuela tant els hi fa que en parlin malament. Segueixen 'erre que erre', esperonats per les seves institucions de capçalera. I aviat tindrem un nou quadre del Borbó, un altre cop retratat com a capità dels exèrcits, que s'exhibirà a partir del 4 d'octubre, i que ha estat obra d'Antonio Montiel. Un pintor de celebrities, molt amic d'una famosa presentadora (actualment vivint una etapa d'incertesa professional): Terelu Campos.

Terelu quadre Antonio Montiel GTres

Terelu Campos quadre Antonio Montiel GTres

felip quadre

felip quadre felip efe

rei felip quadre EFE

Felip VI quadre EFE

El malagueny ha signat els retrats d'altres personatges del 'colorín' com la mateixa Terelu, Rocío Jurado, la baronesa Thyssen o Montserrat Caballé. Però l'elecció de Montiel no és pas per aquestes obres, sinó per ser l'autor d'altres retrats reials, com els de Joan Carles o Sofia. Precisament, el de la seva mare és el favorit del monarca. El pintor va posar una única condició: Que Felip aguantés una hora com un estaquirot, quiet com un pal, posant disciplinat i sense queixes. La Casa Reial hi va acceptar. Segons Montiel, era l'única forma de copsar l'emoció del protagonista, centrant-se en la seva mirada (que no les dents). La mirada d'un capità general que, paradoxes de la vida, rep ordres d'un súbdit. Hagués estat bé veure el making of.

felip miliar efe 3

Felipe militar EFE

Veurem què és el que ha captat l'amic de Terelu després de reproduir la mirada de Felip vestit de militar, la seva gran passió (ja sabem com li agrada això de manar). Serà la "mirada del tigre"? O els ulls de "un lindo gatito"? No sabem si podrem esperar fins el 4 d'octubre. Quins nervis. Per cert, aquest també l'hem pagat 'a escote', oi?