L'actitud corporal, el rictus de la cara, la col·locació de la mà dreta, la proximitat de l'autor de l'obra a la pintura, la vergonyosa xifra de 88.000 euros que ha costat la broma, l'anacronisme de penjar quadres del Borbó al Congrés.... Massa ingredients a la coctelera com perquè la xarxa no hi fiqués cullerada.

retrat felip VI 2 efe

Efe

El retrat d'Hernán Cortés de Felip VI que ja penja a l'hemicicle i que aquest dilluns va rebre el bateig oficial per part de l'autor i de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, està sent el gran protagonista les darreres hores. A les parets del Saló de Ministres de la Cambra Baixa ja no llueix un quadre de Joan Carles I i sí un del seu fill Felip. El posat del monarca assegut contemplatiu en una cadira ha generat l'enginy dels usuaris amb algun tuit sagnant. Paròdies virals, la imatge customitzada fins a l'infinit i allau de memes:

Al vàter, a la platja, al tron de ferro de Game of thrones, passat pel sedàs de Mr. Bean... Versions de tots colors... I molt més econòmiques que l'original.