Tothom sap la veritable raó de la crisi entre Felipe i Letizia, fins i tot el personal de servei. Els treballadors de Zarzuela firmen una important clàusula milionària en la qual garanteixen el seu silenci davant de qualsevol cosa que es pugui esdevenir a palau. No es permet entrar amb telèfons mòbils per evitar l'enregistrament de converses privades o fotografies de les estances, es demana total discreció. No totes les persones poden treballar a Casa Real, la selecció de personal és molt estricta, les exigències són màximes.

Felipe i Letizia discutien tots els dies el 2013, se sentien cops de porta i crits. El personal de servei sabia perfectament que alguna cosa no estava bé entre ells, creien que podrien divorciar-se, ja que van deixar de dormir a la mateixa habitació i van començar a fer plans per separat. El comportament d'ambdós era molt estrany. Els mitjans de comunicació van començar a elucubrar sobre aquest situació i alguns ja havien preparat un titular amb la paraula divorci, l'escàndol més gran de Zarzuela.

Felipe i Letizia línia|empremta de castre
Felipe i Letizia línia|empremta de castre

Tots els empleats de Zarzuela sabien que Letizia va ser infidel a Felipe

Es creia que aquestes discussions eren per la situació de la corona aleshores, però la realitat era ben diferent. Ha estat Jaime del Burgo qui en aquests últims mesos ha destapat la veritable raó d'aquesta discussió que en una parella normal hagués acabat en divorci, els reis no poden optar per aquesta decisió, per això s'han quedat amb el cessament de la convivència. Segons l'advocat, la reina hauria estat infidel al rei amb ell durant diversos anys. I no seria l'únic. L'ex de Telma Ortiz està disposat a trencar la corona per acabar amb els Borbó encara que hagi de fer mal a l'amor de la seva vida. Per això ha reunit alguns testimonis que han tingut relació amb la monarca i explicaran la seva veritat. Sembla que Letizia podria haver tingut més d'un amant.

Letizia Felipe mala cara GTRES
Letizia Felipe mala cara GTRES

Aquestes declaracions de Jaime del Burgo no deixen en bon lloc Letizia. Ella sempre ha mostrat una imatge neta, controladora i calculadora. Havia recuperat la confiança de la ciutadania a la corona, però en una mil·lèsima de segon, per un sol missatge, tot ha donat la volta. És una situació que la mare de Leonor i Sofia no pot controlar i s'està sentint molt malament. Ella queda com una dona adultera, però Felipe no queda gaire millor. El rei és vist com un "calçasses", així li anomenen els seus amics de confiança, i "cornut". Ha quedat ridiculitzat i humiliat. Fins i tot pel personal de servei que li ha perdut un cert respecte. Felipe mai no ha imposat, ni tan sols a les seves dues filles.