Hi ha moltes versions sobre el matrimoni format per Felipe i Letizia. Les més crítiques asseguren que la relació estaria trencada des de fa molts anys, com a mínim des de 2012, quan van viure una gran crisi. Aquell any la corona penjava d'un fil amb les malifetes de Juan Carlos i els mitjans de comunicació ja tenien especials titulats amb la paraula divorci. Pilar Eyre creu que aquell moment van decidir posar fi al seu matrimoni amb el cessament de la convivència. Jaime Peñafiel també creu que aquest matrimoni està totalment trencat, només fingeixen per la corona. D'altres van un pas més enllà, com Maica Vasco i Laura Rodríguez, i creuen que Letizia i Felipe mai no es van voler, només van firmar un contracte de confidencialitat en el qual els dos sortien clarament beneficiats. El rei buscava una dona ambiciosa amb la qual casar-se perquè li donés descendència i poder heretar el tron, ella només havia de complir les seves obligacions institucionals, però podria fer la seva vida per separat.

Felipe i Letizia, sortida nocturna
Felipe i Letizia, sortida nocturna

Fa uns mesos es va iniciar una campanya de desprestigi contra Letizia. Es desconeix qui seria darrere, però algunes fonts apunten a Joan Carles I. L'exmonarca sempre ha vist la reina com la seva principal enemiga. La culpa de tots els seus mals, com la seva abdicació i el seu exili, Felip VI no s'hauria atrevit mai a fer-ho ell sol. Sigui com sigui, la revelació d'una suposada infidelitat, per part de Jaime del Burgo, ha fet que la mare de Leonor i Sofia perd poder i ja no tingui cap capacitat de decisió.

Leonor i Sofia, més a prop del seu pare, Letizia anul·lada

Aquesta setmana Leonor i Sofia han tornat a Zarzuela a fi de les seves respectives formacions i s'han reunit en privat amb Felip VI. Cal reconèixer que després d'aquesta situació s'han distanciat una mica de Letizia per preservar la seva imatge.

Felip VI, que no para quiet ni un sol segon des que ha decidit no fingir més, s'ha anat amb Leonor i Sofia de sopar, Letizia s'ha quedat a casa, tal com s'ha pogut a través de fonts consultades de Zarzuela.

Leonor Letizia Sofia Felipe 2 EFE
Leonor Letizia Sofia Felipe  EFE

Potser Felip VI tenia moltes ganes de tornar a veure les seves filles i parlar amb ella de temes importants que incumbeixen a la institució. La setmana que ve ambdues jugaran un paper molt important en la celebració de la primera dècada des de la proclamació de Felip VI com a rei d'Espanya.

Se les podrà veure juntes també en una trobada amb un grup de joves que han resultat premiats per la Fundació Princesa de Girona, la Fundació Institucional Espanyola i la Fundació Hesperia a la Galeria de Col·leccions Reals.