La infanta Sofia ja ha acabat les classes de primer de batxillerat internacional a Gal·les i ja ha aterrat a Madrid. Passarà les seves vacances amb Felip i Letícia, entre Marivent, Zarzuela i algun país desconegut, com tots els anys. En ser major d'edat, no li queda cap altre remei, encara que ara que ha experimentat la independència, allunyada de les normes de la seva mare, no li fa tanta gràcia. I menys ara que sap que Elionor no vol passar tot l'estiu amb la seva família. S'ha fet més gran, té amics, i algú molt especial, i li han sorgit altres plans més interessants que no vol desatendre. Això li ha costat més d'una discussió amb els seus pares. Encara que la princesa estarà bastant entretinguda fins al 15 de juliol. A més, a mitjans d'agost s'haurà de preparar per marxar a Pontevedra, al seu segon any de formació militar, en aquest cas amb l'exèrcit de mar.

La princesa ha fet molts amics i amigues en el centre militar, i l'entristeix deixar aquesta etapa enrere. Tanmateix, manté una bona relació amb molts d'ells. A Saragossa, se l'ha vist freqüentant bars i discoteques populars en més d'una ocasió, passant gairebé tots els caps de setmana a la capital aragonesa.

Felipe Letizia Leonor Sofia cara rara GTRES
Felip Letícia Elionor Sofia cara rara GTRES

Sembla que ha tingut la seva primera discussió amb els seus pares. Als seus 18 anys, Elionor ha decidit no anar a Marivent. Tradicionalment, tota la família reial s'instal·la al palau de Palma de Mallorca, visiten llocs emblemàtics de l'illa i passen una nit amb la reina Sofia i Irene de Grècia. Però aquesta vegada, la família podria estar més incompleta i dividida que mai.

Elionor pren les seves pròpies decisions

Elionor vol anar-se'n uns dies de vacances amb uns amics en un viatge que han organitzat els seus companys, coincidint amb les setmanes en què els reis i la seva germana estaran a Palma de Mallorca. En aquesta ocasió, no és decisió de Letícia, ja que la reina insisteix que passi les vacances amb ells.

Sofia i Leonor
Sofia i Elionor

Tampoc no vol reunir-se amb els Marichalar i els Urdangarin en el dinar que la reina Sofia planeja al palau durant el mes d'agost. Elionor ja no té contacte amb els seus cosins i oncles.

Ella té els seus propis plans i ha deixat clar als seus pares que ja no és una nena. Complirà les seves obligacions, però en el seu temps lliure vol ser independent de la seva família.

Elionor té els seus plans de futur allunyats de Letícia. De fet, fins que no sigui reina no tindria pensat instal·lar-se en Zarzuela. Li agradaria tenir una casa seva pròpia amb la seva identitat, com al seu dia va aconseguir Felip VI.