Felip i Letícia compleixen dues dècades de la seva relació, el 2003 el llavors príncep va presentar a la seva nova parella a Juan Carlos i Sofia, i per descomptat no va ser del seu grat. Una plebea, divorciada, de pares divorciats i presentadora d'informatius. Es temien el pitjor. Tanmateix, amb el temps la mare de Leonor i Sofia ha pogut venjar-se de tota la família. Li van donar l'esquena perquè es carregaria la monarquia, però han estat tots ells els que han estat a punt de tirar per terra Casa Reial. Letizia ha aconseguit eliminar-ne un per un a tots els membres de la família reial. 

Joan Carles I i Iñaki Urdangarin han estat els maldecaps més grans per a la reina Letícia. Quan va saltar el cas Nóos, Felipe i la seva dona van tenir la seva gran crisi. La mare de Leonor i Sofia estava preocupada per la imatge de la família, així com pel futur regnat de la seva filla. Això va provocar serioses discussions amb el rei, a qui va obligar a prendre mesures dràstiques. La primera actuació va ser treure la prestació a cadascun dels membres de Casa Reial. Només rebent un sou els actuals reis i la reina Sofia. Una altra gran discussió va arribar per les acusacions a Juan Carlos. Novament, la monarquia va rebre milers de crítiques i es va devaluar al voltant del món. Per aquesta raó, el va obligar a exiliar el seu propi pare.

Felipe i Letizia efe
Felipe i Letizia efe

Felipe obeeix les ordres de Letizia

Des que tots estan fora de joc, Felipe i Letizia han apropat postures. El divorci va estar en una ocasió sobre la taula, però en el dia d'avui no es plantegen aquesta possibilitat. No obstant això, l'ombra de Joan Carles I planeja a prop d'ells. L'emèrit té intencions de tornar a Espanya i ha deixat clar que vol acabar els seus dies al seu país. De fet, no fer-ho seria un deshonor per a ells.

Felipe s'apropa a Juan Carlos
Felipe s'apropa a Juan Carlos

Felipe vol que el seu pare torni a casa, encara que no sigui a Zarzuela, però que sigui a Espanya. Letícia ho vol a quilòmetres de distància. Exemple del desastre que pot ocasionar és la seva aparició a Sanxenxo per a les regates de l'any passat. L'emèrit no pot tenir més mania a la dona del seu fill. Per la seva culpa no pot tornar a casa. El rei es juga el seu matrimoni, el futur dels seus fills i la reputació de la corona. És entre l'espasa i la paret.

Se sap del cert que Felipe i Letizia han tornat a discutir pel monarca. Ell perquè li dol tenir el seu pare tan lluny i a ella perquè no el vol a prop. Per no posar en problemes el seu fill, Juan Carlos a rectificació i no trepitjarà terra espanyol el proper mes de maig, ni tampoc ara, quan volia tornar per arreglar uns papers. Ha rebut una invitació per acudir a la coronació de Carles III al Regne Unit el proper mes de maig, allà es tornarà a veure les cares amb la seva enemiga més important, la seva nora.