No se sap exactament com es van conèixer Felip i Letícia. És un dels majors misteris de Casa Reial. Es parla d'un sopar organitzat per Pedro Erquicia a casa seva, però això ho va negar en rotund. Potser per protegir la intimitat de dos grans amics. El que sí que se sap és que el rei es va enamorar al moment de la reina, tanmateix a ella li va costar més. No s'ho va posar gens fàcil. Això va provocar que l'interès en el fill de Joan Carles I creixés.

A Felip li encantava el caràcter de Letícia. Una "dona treballadora", "respostejadora, descarada, que sabés de tot, que no callés mai, i aquest llenguatge popular tan diferent del qual utilitzava el seu entorn", descriu Pilar Eyre.

Letizia casament efe
Letizia casament efe

El llavors príncep va presentar a Letícia als seus pares i sis mesos més tard es van casar. No obstant això, no va ser un camí fàcil. La llavors princesa tenia als seus sogres en contra. Joan Carles i Sofia van demanar al seu fill que trenqués el seu compromís. "Quan va entrar a la Casa Reial, ja va tenir un enfrontament amb el senyor Joan Carles, que va ser cruel negant-se a autoritzar el casament, després de saber que Letícia estava divorciada –del professor de Llengua i Literatura Alonso Guerrero Pérez-, i dient al seu fill "et carregaràs la monarquia casant-te amb ella", va detallar Jaime Peñafiel. En el dia d'avui ha succeït al contrari. Letícia és una de les reines més ben valorades a tot el món.

Letícia no va voler firmar les clàusules en cas de divorci

"Felip es va casar enamorat de Letícia i va aguantar molt", afegeix el veterà periodista, que recorda els "problemes que hi va haver per les dures condicions que va posar Casa Reial en les capitulacions matrimonials, "guardades sota set claus. Ningú no les ha llegit, però Letícia va dir 'això no és una cosa d'amor...' el que demostra que devia ser molt complicat per a ella".

Felipe i Letizia amb Sofía
Felip i Letícia amb Sofía

Van firmar un document amb més de 50 pàgines abans de casar-se. La majoria de les clàusules formen part del protocol real que s'ha d'activar en cas de separació. Entre aquestes pàgines s'establia que en cas de divorci Elionor i Sofia es quedarien a Zarzuela i viurien amb Feli. Letícia només podria estar amb elles en dates assenyalades. No obstant això rebria una compensació econòmica mensual per tota la vida a càrrec dels pressupostos Generals de l'Estat.

La reina disposaria de dues residències, una d'estiu i una altra d'hivern. I podria comptar amb el personal de servei que utilitza a Zarzuela.