¿Un cap d'Estat ha d'anar a aplaudir com es mata un toro? Felip va decidir incloure a la seva agenda oficial la corrida de la Beneficiencia de San Isidro a Madrid i més li valdria haver-hi enviat el seu pare. Una mala tarda la té qualsevol però va ser una pèssima tarda, no pels toreros sinó per al rei. Va anar-hi a contentar els 24 mil fanàtics del toreig i va quedar en ridícul.

felip fans toros cr

CR

Les cròniques el veuen com un turista despistat, un guiri que va als toros a fer-se la foto:  "¿Quién es su torero favorito?" li van preguntar. "¿Qué?", va respondre. "¿Que quién es su torero favorito?". El text de la crònica el retrata: "Ah, pues no sé", dijo gesticulando. El Rey no tenía claro qué contestar y prefirió emitir algún sonido que no lo comprometiera". (El Español)

felip saluda toros CR

CR

Un altre efecte lamentable va ser convertir la plaça en una olla de grills. La presència inhabitual del rei als toros va fer que el tendido, la graderia, estava tan emocionada que no deixava de cridar vivas al rey interrompent la corrida: "La insoportable jaula de grillos en que muchos, con voces y gritos totalmente gratuitos y a destiempo, terminaron por laminar el espectáculo". (Marca). Va sonar l'himne d'Espanya com si fos la final de la Copa del rei de futbol:

rei totrero borni CR

CR

Els xiuxiuejos eren "Viene el Rey... Quién, ¿Juan Carlos?". Felip era un estrany, un pop en un garatge, estava fora de lloc. Els cronistes revelen que s'assembla a la seva mare, la reina Sofia, una coneguda animalista. Però fa el paperot com el discurs del 3-O: per satisfer els seus. Felipe es de derechas. La presència del torero borni, Padilla, i el ministre de Foment en funcions, Ábalos (fill de torero), van fer recordar una autoritat més alta: van taral·lejar la cançó de Jennifer López en una nova versió: "Y Pedro Sánchez ¿pa cuándo?".

felip toreros CR

rei tendido san isidro CR

Les cròniques recorden l'únic cop que la reina Letícia va anar als toros: "Letizia no la esperaba nadie. Cuentan que la única vez que fue a los toros llevaba unas gafas de sol opacas, para no ver la sangre, o para que no la reconocieran". El rei no té torero preferit, un sacrilegi en el món dels toros, la plaça era una olla de grills, twitter treu fum i la corrida va ser dolenta. Sempre quedarà la crònica del diari ABC que acaba així "Por el Rey, por la Fiesta y por España". I Felip va tornar a casa amb el cap baix on l'esperava Letícia. A ella no la toreja.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat