Una de les paraules més descriptives del català és "eixarrancat". Es diu d'algú que pren una postura corporal inadequada, de cames obertes. Una campanya viral al metro indicava als passatgers, habitualment masculins, que tanquessin les cames per no ocupar espai del seu veí. També passa a les butaques de cinema. Però qui ho porta més enllà és qui s'està eixarrancat de peu alçat, amb les cames obertes en forma de ve baixa invertida, penjant tot el que hi hagi entremig. Casa Reial ha enviat les imatges de l'última reunió del rei, cap de l'Estat i cap de les Forces Armades. Felip VI participava en una reunión de treball al Estado Mayor de la Armada. A la Caserna General de l'exèrcit Felip VI s'ha fotografiat així:

felip exercit casareial

Casa reial

Els testos s'asemblen a les olles, però el formalet Felip VI no acostuma a posar-se de peu amb la impostura de Joan Carles sinó amb les cames rectes i més quan va d'uniforme. L'ambient militar ha relaxat ara el rei que entre uniformats s'ha sentit com a casa. Serà que li agrada presidir reunions amb la seva cara pintada a la paret. L'efecte òptic és certament estrany:

felip exercit 2 casa reial

Casa reial

El dia que la seva dona llueix polseres de diamants als braços, Felip hi llueix galons. Alguns critiquen que s'anomeni a l'acte "reunió de treball":

felip exercit 3 casa reial

Casa reial

La CUP ja pot recuperar la seva vella campanya i té un nou motiu per cremar fotos del rei: per micromasclisme, microagressió masclista o heteropatriarcat opressor. I Felip VI que deixi de jugar a la "charranca" amb les filles o deixi de mirar pel·lícules de John Wayne.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat